Interjú 2018. 03. 07. szerda, 08:59
20180305-171700.jpg
Nem véletlenül mosolyog a képen a védekező középpályás Papp Dániel (balra) és a belső védő Fülöp Krisztián, U17-es csapatunk olyan együttest győzött le a hétvégén, melytől ősszel nagy különbségű vereséget szenvedett. Mindketten úgy látják, a gárda új erőre kapott, és joggal vágyik a legjobbak közé.

- Kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy történelmi, 2-1-es győzelmet aratott a csapat az UTE ellen. Milyen volt belülről a mérkőzés?
PD: - Pörgős meccs volt, hajtott mindkét csapat.
FK: - Fontos összecsapás volt, sokat jelent számunkra, hogy az őszi, 5-1-es vereség után most sikerült megszereznünk a három pontot. Főleg, hogy tavaly, az U16-ban is simán vertek minket. Bár a tabellát a Diósgyőr vezeti, érzésem szerint a mezőny legerősebb együttesét sikerült legyőznünk.

- Minek volt köszönhető mindez, mi volt más a korábbiakhoz képest?
PD: - Az akaratnak és a csapaton belüli összhangnak. Ősszel, amikor az UTE ellen kikaptunk, voltak helyzeteink, vezethettünk volna, de kihagytuk ezeket. Mostanra valami érezhetően megváltozott, egységesebbek, koncentráltabbak lettünk.
FK: - Takács Laci bácsi, az edzőnk, adott egy "pluszt" a csapatnak. Már a szezonnyitón, Diósgyőrben is nyerhettünk volna, de akkor akadozott a támadójáték. Most minden rendben volt, így nagyon jó a hangulat, mindenki vidám, de azért a pályán érezhetően fegyelmezettebbek lettünk. Bízunk benne, folytatódik a jó sorozat.

- Elérhető a kitűzött cél, felzárkózni az éllovasokhoz?
FK: - Nem titok, szeretnénk a legjobb négy közé kerülni. Ez nem lehetetlen, hiszen a negyediktől öt pont hátrányban vagyunk. Most jön egy fontos meccs a harmadik helyezett Kecskemét ellen, abból szeretnénk minél jobban kijönni.

- Adott esetben képes lehet a csapat megállni a helyét a legjobbak között?
PD: - Ha úgy alakulna a helyzet, azon lennénk. Bizakodásra adhat okot, hogy a téli felkészülés során játszottunk egy barátságos meccset a kiemelt csoportban játszó Ferencváros ellen, és nem vallottunk szégyent.
FK: - Ezen a meccsen kikaptunk ugyan 1-0-ra, de több nagy helyzetünk volt, köztük két egy-egy elleni, míg az ellenfél szerzett egy szerencsés gólt, a támadásaikat a kapus, vagy a védők hatástalanították, vagyis túlzás nélkül mondhatjuk, partiban voltunk az NB I-es ellenféllel.