Interjú 2018. 02. 27. kedd, 19:23
20180226-164228.jpg
Fontos, önbizalomnövelő győzelemmel kezdte a tavaszt U16-os együttesünk. Percze Patrik (a képen balról) és Lestyán Lionel szerint a gárda sokat erősödött az elmúlt időszakban, ezért fizikailag végig bírták küzdeni a diósgyőri rangadót. A miskolci siker után szombaton jön az újabb remek lehetőség, hogy a bajnokságot toronymagasan vezető UTE ellen is bemutassanak egy bravúrt.

- A hétvégén ismét hátrányból fordítva vertétek meg a Diósgyőrt, a hazai, 2-1-es siker után idegenben 3-1-re nyertetek. Amikor az ellenfél szerzett vezetést, hogy éreztétek, képesek lesztek ismét fordítani?
PP: - Nem jutott eszembe, hogy nyerhetünk, én az első 20 percünket elég gyengének éreztem. Ennek ellenére nem adtuk fel, és amikor esély kínálkozott számunkra, éltünk vele.

LL: - Kovács Rudolf edző arra kért minket, hogy ha vezetünk, még jobban támadjunk, ha esetleg ők vezetnek, akkor semmiképp se álljunk le. A nehéz felkészülésnek köszönhetően 0-1-nél még nagyobb erőbedobással tudtunk küzdeni, és persze egy kis szerencse is kellett a fordításhoz.

- Mit értesz "nehéz" felkészülés alatt?
LL: - Azt, hogy nagy szerepet kapott a megfelelő erőnlét elérése. Nem volt könnyű ez az időszak.

- Ezek szerint elsősorban fizikailag múltátok felül az ellenfelet?
PP: - Sokat jelentett a Diósgyőr ellen, hogy jó volt az erőnlétünk. Ráadásul azt is megmutattuk, hogy van akaratunk, jó a csapatszellem, a nehéz helyzetben pedig összetartottunk.

- Lehet-e hasonlóan jó a folytatás?
PP: - Megpróbáljuk megőrizni a formánkat. Ha az alapemberek hozzák azt, amit tudnak, a legerősebbekkel is felvehetjük a versenyt.
LL: - Tavaly sok olyan meccsünk volt, ahol vezettünk, de a második félidő közepe felé elfáradtunk, nem bírtuk a végét, és veszítettünk. Ezzel már szerintem nem lesz gond, az élen állókkal is szoros meccseket kell játszanunk.

- Itt a lehetőség, szombaton a listavezető UTE ellen lehet bizonyítani!
PP: - Ősszel egyedül mi győztük le őket! Persze nehéz, hajtós meccset várok, a tavalyi siker viszont adhat egy kis löketet nekünk!
LL: - Következő ellenfelünk gyors, és fizikailag is erős csapat. Minél kevesebb hibát kell vétenünk, és még jobban oda kell figyelnünk ellenük!