Interjú 2018. 02. 20. kedd, 18:00
takacs-laszlo-u15.jpg
Ha nem is alakult egészen zökkenőmentesen a felkészülési időszak, a tervezett munkát nagyrészt elvégezték az U17-es együttes tagjai. Takács László vezetőedző azt mondta, ha a sérülések, betegségek elkerülik a gárdát, akkor reális cél lehet az első ötbe kerülés.

- Hogy telt a felkészülés, sikerült-e felkészülnie a csapatnak a bajnoki rajtra?
- Különösebb gond nem volt, igaz, betegség miatt több játékos is egy-két hetes pihenőre kényszerült. Ezért talán nem is vagyunk tökéletes állapotban, de a tervezett munkát összességében azért elvégeztük. Több felkészülési meccset játszottunk, az NB I-es Fradi U17-től 1-0-ás vereséget szenvedtünk, a szintén NB I-es, de U16-os Debrecent idegenben vertük 6-3-ra. Ezek mellett jól szolgálta céljainkat a megye egyes Mezőhegyes felnőtt csapata elleni 2-2-es találkozó, valamint a Grosics 16-os és 19-es együttesei elleni derbik. Előbbieket legyőztük, utóbbiak ellen egyszer kikaptunk, egyszer nyertünk.

- Érkeztek-e új emberek a csapathoz, vannak-e hiányzók?
- A kárpátaljai Csutora György érkezett hozzánk a kapusposztra, és bár távozni senki sem távozott, két emberre a következő hetekben biztosan nem számíthatok. Nagy Sándor térdszalag problémákkal küzd, de a térdkalácsa sincs rendben. Könnyen lehet, hogy műtét vár rá. Trombola Vilmos az orvos ajánlása szerint szintén kihagy egy időszakot.

- Mi volt a fő szempont a felkészülés során, mire helyezték leginkább a hangsúlyt?
- Korábban sok gólt szerzett a csapat, viszont sajnos elég sokat kapott is. A folyamatos letámadás helyett az erősebb csapatok ellen biztosan visszább állunk, és a kontratámadásokra helyezzük a hangsúlyt. Fontos, hogy mindenki, a csapat valamennyi tagja szálljon be a védekezésbe, és ha kell, zárjunk vissza fegyelmezetten.

- Most a hetedik helyen áll a gárda, de ennél talán előrébb is végezhet...
- Ha mindenki egészséges lesz, odaérhetünk az első öt közé, legalábbis az egyéni képességek erre predesztinálnak minket. Játékban, technikailag a mezőny jelentős részénél jobbak vagyunk, ugyanakkor ahogy mondtam, több fegyelemre és hatékonyabb védekezésre lesz szükség.

- Nem lesz sétagalopp a nyitómeccs, hiszen a listavezető Diósgyőrrel meccselnek, ráadásul idegenben!
- Valóban, de szeretnénk meglepetést okozni!