Általános 2018. 02. 12. hétfő, 17:30
grosics.jpg

Február 10-én, szombaton rendezték meg Békéscsabán a Voyage Kupa Nemzetközi Utánpótlás Torna selejtezőjét. Magyarországon négy selejtezőt rendeznek, ezek győztesei mérkőznek meg minden korosztályban a végső tornagyőztes címért, Budapesten. A békéscsabai selejtezőben nagyon erős mezőny gyűlt össze, a Grosics Akadémia három korosztállyal vett részt a tornán.

A 2008-asoknál betegségek miatt javarészt 2009-es gyerekek vették fel a küzdelmet az egy évvel idősebb ellenfelekkel. Minden elismerés kijár a kicsiknek, hiszen csoportjukban a harmadik helyet megszerezve továbbjutottak, a végső győzelemre is esélyes Viitorul Oradea ellen kiváló mérkőzésen szenvedtek minimális vereséget, de sikerült legyőzniük a Brosovszky Aradot, és döntetlent játszani a Hódmezővásárhellyel a csoportban, majd az Orosháza ellen is partiban voltak, de végül az ellenfél kerekedett felül, így a négy közé már nem jutottak be. Nagy gratuláció a csapatban játszóknak és edzőjüknek, Tóth Dánielnek a helytállásért! Végső győztes a Debreceni Akadémia lett.

A 2007-esek mezőnye igazán nemzetközivé tette a tornát, hiszen több romániai csapat mellett Ukrajnából is érkezett egyesület, a Beregszász együttese. Borbély Ákos alakulata a csoportmeccsek során felülmúlta a várakozásokat, nagyszerű játékkal megnyerték a csoportot, megelőzve a Debreceni Akadémia csapatát, akikkel parádés, szakmailag minden igényt kielégítő mérkőzésen 0-0-ra végeztek. A romániai Socodor és Brosovszky csapatát magabiztosan győzték le a gyerekek. Sajnos a négy közé már nem jutottak be, pedig erre minden esélyük megvolt a játékot nézve. A Makó ellen jobban játszottak a mieink, de nem sikerült a kapuba találni, igaz gólt sem kaptak, sőt az egész tornát kapott gól nélkül hozták le a zöldek. Ennek ellenére a büntetőpárbajban Fortuna a makóiak mellé állt, ők jutottak tovább. Elismerést érdemelnek a 2007-esek is a mutatott jó játékért! Az első helyet itt is a Debreceni Akadémia szerezte meg.

A 2006-osok mezőnye igen kiegyensúlyozott volt, minimális volt a különbség a csapatok között. A csoportmérkőzések során a későbbi döntős Makóval például döntetlent játszott Bali István gárdája, a nagyváradiaktól pedig vereséget szenvedett. A legjobb hatba már nem sikerült bejutni, hiszen a Brosovszky Arad jobbnak bizonyult, de ez a mérkőzés is igen szorosan alakult. A debreceniek ebben a korosztályban is begyűjtötték az első helyet!

Mindhárom korosztálynak sok ilyen tornára van szüksége, hogy fejlődésük folyamatos és töretlen legyen. A gyerekek jó játékkal, méltóan képviselték a Grosics Akadémia nevet. Gratulálunk!


Hozzászólások: