Történelmi negyedik hely Bresciában

Az olaszországi Brescia adott otthont február 5. és 8. között a katolikus papok teremlabdarúgó Európa-bajnokságának. A hagyományoknak megfelelően csak felszentelt római és görög katolikus papok valamint diakónusok léphettek pályára, 5+1-es felállásban (a magyar kaput Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök védte, négy temesvári magyar pap is a keret tagja volt, az edző pedig a korábbi MLSZ-elnök, Bozóky Imre). A 12. alkalommal megrendezett Eb-n 16 ország vett részt, a magyar csapat az A csoportba került, amelynek első helyén végzett, miután Portugáliát 2–0-ra, Kazahsztánt 4–1-re legyőzte, Olaszországtól pedig 1–0-ra kikapott. A negyeddöntőben Románia ellen 1–0-ra nyertünk, és hajszálon múlott a döntőbe jutás: a elődöntő 0–0-ja után szétlövésben 7–6-ra nyertek a lengyelek, akik aztán a Portugália elleni döntőt is megnyerték. A magyar csapat a bronzmeccset 3–2-re elveszítette Szlovákia ellen, de a negyedik hely így is története legjobbja.

A csapat

A hazánkat képviselő papi válogatott a következő kerettel vett részt a katolikus papok futsal-Európa-bajnokságán az olaszországi Bresciában:
Kiss-Rigó László püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Fejes Csaba (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye); Moldván Tibor (Miskolci Egyházmegye); Veress Zoltán (Egri Főegyházmegye); Stefán Zoltán (Miskolci Egyházmegye); Kocsis Dániel (Nyíregyházi Egyházmegye); Szarka Gergely (Hajdúdorogi Főegyházmegye); Szabó Tamás (Nyíregyházi Egyházmegye); Barazsuly István (szalvatoriánus rend); Rockenbauer Barnabás (ferences rend) és Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye).