Riport 2017. 11. 19. vasárnap, 09:04 (frissítve)
manga-milan-342060.jpg
Nem sok babér termett a hétvégén NB II-es csapataink számára. Az U16 2-0-ás, az U17 3-2-es vereséget szenvedett Pakson, utóbbi úgy, hogy 2-0-ra is vezetett, innen fordított a Paks. Némi vigaszt az U19 szolgáltatott, ők két, hajrában esett gólnak köszönhetően hazai pályán végeztek 1-1-re a Duna parti együttes ellen.

2-0-ás győzelmet aratott a Paks a Nagy - Trescsula, Ovszák, Bohák, Illés, Percze, Zelik (Tyahur), Lestyán (Telinger), Kiss (Kovács), Bojtos, Klebecskó összeállítású U16-os csapatunk ellen. A Duna parti együttes a 14. percben szerezte meg vezetést, melyet a 65-ben meg is duplázott. A mieinknek most az sem segített, hogy a 68. perctől emberelőnyben játszhattak.

2-0-ás vezetésről bukta el a szombati bajnokit az U17. Piri Ottó csapata a Kertész - Szabó (Bakó), Bitó, Nagy, Varga, Trombola (Pukoli), Szebenyi, Fülöp (Vasiljevic), Kiss K. (Geszti), Kiss G. (Paublusztig), Papp összeállításban Kiss Gergő révén már a 11. minutumban előnyhöz jutott. A 23. percben Varga Mihály is betalált, és még a szünetre is kétgólos gyulai előnnyel vonulhattak a felek. Az 54. és a 74. perc között a paksiak háromszor is a gólvonal mögé juttatták a labdát,így végül 3-2-re nyertek.

Sokáig nem esett gól, bár voltak helyzetek az U19-esek Gyulán rendezett, jó iramú mérkőzésén, melyre Popovits Pál a Takács - Bartik, Vitéz, Kiss, Sándor, Radics, Bús, Mészáros, Manga, Orosz, Kárpács összeállításban küldte pályára csapatát. A vezetést a 78. percben Manga Milán szerezte meg a Grosicsnak egy szöglet után. A vendég védők felszabadítottak, de a tizenhatosról visszafejelt labda Mangát találta meg, aki szép mozdulattal a kapuba rúgta a labdát. A vendégek viszont a 86. percben egyenlíteni tudtak, egy távoli, megpattanó lövés a pipában kötött ki, így a vége 1-1 lett.

- Nagyon jó volt a csapat hozzáállása, szépen felépített, tudatos támadásokat vezettünk. Sok helyzetünk volt, de a helyzetkihasználással voltak problémák, a jövőben ezen javítani kell. Ezen a mérkőzésen meg voltam elégedve a csapattal, jó ellenféllel játszottunk, akik játsszák a futballt - nyilatkozott Popovits Pál U19-es vezetőedző. 

A képen Manga Milán, akinek a lövése egy pontot ért.


Hozzászólások: