U17: mesternégyessel tért vissza Kiss Gergő

20171113-151510.jpg
Bojtos Tamás múlt heti négyese után az U17-es Kiss Gergő sem akart lemaradni, a Kaposvár ellen 40 perc alatt hintett négy gólt úgy, hogy saját bevallása szerint eleinte nem találta helyét a pályán. Teljesítménye értékét növeli, hogy egy hónapig sérülten pihent, visszatérve pedig most volt képes először végigjátszani egy meccset.

- Nemcsak sérülésedből tértél vissza, hanem a Grosics Akadémián is visszatérő vagy, hiszen korábban már játszottál itt, aztán eligazoltál, majd újra itt vagy. Mi hozott Gyulára?
- Még 2014-ben Kikity Márió jött el egy Eger-Szolnok meccsre megnézni, és csábított el az Egerből Gyulára. A próbajátékon megfeleltem, itt ragadtam. Aztán a Mezőkövesdhez igazoltam, hogy közelebb legyek az otthonomhoz, de ott októbertől májusig sérült voltam. Halász Lászlóval sokat beszéltem a visszatérésről, és nem bántam meg, hogy újra itt vagyok.

- Miért mentél el Gyuláról?
- Kisebb gyerekként erős honvágyam volt. Mostmár ez nem zavar, jól érzem itt magam, tudom kezelni a helyzetet, de akkor gondot jelentett.

- Sokat változott a csapat ezalatt a három év alatt?
- Néhány ember megkomolyodott, de egyébként nem. Persze nyilván más volt először az NB I-ben játszani, majd egy gyengébb NB II-ben, most pedig újra jó csapatok között, egy erős NB II-es bajnokságban kell helytállnunk.

- Való igaz, hogy erős a bajnokság, de talán több is van a csapatban, mint ahol most tart. Mire lesztek képesek?
- Voltak olyan nyerhető meccseink, melyeken nem hoztuk a három pontot, pedig csak be kellett volna rúgnunk a helyzeteket. Ha ezek összejönnek, most nem a 9. helyen állnánk. Reálisan a középmezőnynél feljebb, a 4-6. helyre jók lehetünk. Bár ha azt nézem, hogy a magasan vezető Diósgyőr ellen akár nyerhettünk volna...

- Minden csapatnak jól jön, ha van olyan játékosa, aki képes úgy megszórni magát, ahogy tetted ezt legutóbb a kaposváriak elleni meccsen. Elégedett vagy?
- Igazából csak befejeztem a támadásokat. Kétszer jókor voltam jó helyen, kétszer pedig a befejezéshez kellett odaérnem. Amiért igazán értékes nekem ez a négy gól, az az, hogy eleinte annyira nem ment a játék, hogy szinte nem tudtam részt venni a játékban. A Békéscsaba ellen a térdszalag sérülés után 10 percet kaptam, most pedig a meccs elején kezdőként egyszerűen nem találtam a helyem. A többiek biztattak, mondták, mit csináljak, de nem helyezkedtem jól, alig találkoztam a labdával. Aztán a 26. percben megtört a jég.

- És jött a lavina. Az kellett a négy gólhoz, hogy a társak motiváljanak?
- Tudom magam motiválni, a kihagyás miatt voltak gondjaim, ezeken a nehéz perceken segítettek át a többiek.

- Milyen terveid vannak a bajnokságot és a távlatokat illetően?
- Van egy egyéni célom. Most a nyolc gólommal a második vagyok a góllövőlistán (két 9 gólos van - a szerk.), a bajnokság végére szeretnék első lenni. A csapattal szeretnék minél feljebb jutni, a 4-5. hellyel nem lennék elégedetlen. Sokat gondolkodtam a folytatáson is. Jó lenne a futballban maradni, akár a Szeged 2011-ben, de minimum a felnőtt NB III-ban.