U15: megszületett az első NB I-es győzelem

toth-bence-444-003.jpg
A jó erőkből álló Vasas ellen szerzett egy pontot a Pécs az első fordulóban, így nem volt könnyű helyzetben a Grosics U15-ös együttese, mely mindenképpen javítani szeretett volna a Videoton elleni vereség után. Ez a 2-1-es, szombati győzelemmel sikerült is!

Heckó - Kovács, Lénárd, Nagy, Szűcs, Tóth, Korosztil, Bokros, Rácz, Takács, Végh (Sebestyén): ebben az összeállításban szerezte meg U15-ös csapatunk az első győzelmet a legjobbak között. Takács László vezetőedző 4-4-2-es felállással, kellően óvatos, a védekezés biztonságát szem előtt tartó játékot várt, nem lemondva persze a támadásokról.
A csapat remekül vizsgázott, nemcsak hozzáállásban, hanem játékban is megfelelően teljesített a társaság. Erőfeszítéseinket már a 9. percben siker koronázta, a balösszekötő helyéről Tóth Bence egy remek átlövéssel szerzett előnyt, majd az első negyedóra végén Nagy Roland körülbelül 17 méterről csavart a kapu bal oldalába. A 2-0-ás előny birtokában sem mondott le a csapat a támadásokról, azonban a vendégek előtt is adódtak lehetőségek. Ezek egyikét az 56. percben gólra váltották, viszont több találat már nem esett a mérkőzésen, így a Grosics Akadémia 2-1-es győzelmet aratott.

- Jól játszva nyertünk egy erős csapat ellen, a nagy helyzetek alapján 5-2 is lehetett volna a végeredmény. Ezen a találkozón kiemelt szerep jutott az akarati tényezőknek, sok mozgással, fegyelemmel egy nálunk jobb együttest győztünk le - mondta Takács László vezetőedző.

A képen Tóth Bence, második gólunk szerzője.