Bizonyítani akarnak a fiatalok

Alaposan átalakult a Szeged2011-Grosics Akadémia NB II-ben szereplő kerete, a tavalyihoz képest ugyanis kilenc új labdarúgó érkezett a csapathoz. Elsőként a horvát-magyar kettős állampolgársággal rendelkező védő, Andrej Causic és a rutinos román-magyar középpályás, Onisor-Mihai Nicorec érkezett, majd a belső védő Papp Ferenc Balmazújvárosból, a hasonló poszton játszó Ikonommu Konsztantinosz a SZEOL-tól költözött Gyulára, a baloldali védőként is bevethető Katona Mátét a III. Kerület együtteséből, a csatár Balázs Richárdot Ajkáról, Beke Pétert Kozármislenyből igazolta le a Szeged2011, míg Molnár János a Grosics Akadémia U19-es korosztályából került a felnőttekhez, Szabó Péter pedig Kisvárdáról tért vissza a klubhoz. Az újonnan érkezettek közül legutóbb négy labdarúgót kerestünk meg, míg ezúttal további három újonnan érkezett játékosunkat szólaltattuk meg, akik szintén örömmel álltak honlapunk rendelkezésére.

 

Katona Máté: az összhanggal nincs probléma

Katona Máté a jövőben baloldali védőként is számításba vehető, a Haladásban is megfordult, nyáron a III. Kerülettől igazolt 20 éves labdarúgó érdeklődésünkre beilleszkedéséről és terveiről röviden ezt mondta:

- Mennyit gondolkodtál a válaszon, miután megkeresett a Szeged2011?
- Nem sokat, mivel örültem, hogy ilyen lehetőséghez jutottam. Főként egy olyan komolyabb sérülést követően, ami miatt a Haladástól Óbudára kerültem, ahol sikerült újjáépíteni magam, amiért köszönet illeti a III. Kerületet, nagyon sokat segítettek a klubnál.

- A Szeged2011-Grosics Akadémiánál milyen közeg fogadott?
- Nagyszerű társakat ismertem meg, egységes, baráti társaságba csöppentem, nem véletlen, hogy napokon belül megtörtént a beilleszkedés. Kitűnő körülmények közt készülhettünk a bajnokságra, jók az edzések is, azaz, bizakodva várjuk a rajtot.

- Ősszel mivel lennél elégedett magadat és a csapatot illetően?
- Mindenekelőtt a lehető legtöbbet szeretnék játszani, s a teljesítményemmel sokat segíteni a csapatnak a minél jobb szereplés érdekében. Úgy érzem, mivel kilenc új futballista érkezett, némi idő kell, hogy összeszokjunk, az összhanggal és az egységgel azonban nincs probléma és ez nagyon fontos.

 

Molnár János: boldog vagyok, mindig ez volt a célom

Újabb tehetség került fel a Grosics Akadémiáról a Szeged2011 keretéhez, méghozzá a 19 éves Molnár János, aki jobb oldali szélsőként küzdhet meg a csapatba kerülésért. A hat éve a Grosics Akadémián készülő ifjú labdarúgó érzéseiről és céljairól is beszélt honlapunknak.


- Mit éreztél, amikor szerződést kínált a Szeged2011?
- Hatalmas örömet, sőt boldog vagyok, hiszen mindig ez volt a célom. Hat éve kerültem Mezőhegyesről az akadémiára, s a városban és a klubban egyaránt otthon érzem magam, nagyon szeretek itt lenni. Picit sorsszerű, hogy a korábbi ferencvárosi labdarúgó, Takács Laci bácsi is mezőhegyesi és a korábbi években ő is az edzőm volt. Régi vágyam teljesült azzal, hogy bekerültem a Szeged2011 keretébe.

- Az idősebbek hogyan fogadtak az öltözőben?
- Barátságosan és régi ismerősként, hiszen az elmúlt években kétszer is együtt lehettem velük a törökországi edzőtáborban. Ez egyértelműen segít a beilleszkedésnél.

- Legfőbb célod őszre?
- Be akarok kerülni a csapatba és gólokkal, gólpasszokkal hozzájárulni a jó szerepléshez. A szélső poszton akad bőven rivális, ám ebből én és a csapat is profitálhat a jövőben. Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, édesapám rengeteget foglalkozott velem, ők is járnak majd a meccseimre, ami remek érzés. Bízom magamban és a csapatban is.

 

Beke Péter: máshol nincs ennyi minőségi tehetség

A fent említett Molnár Jánoshoz hasonlóan ugyancsak szélső pozícióban futballozik Beke Péter, akit Kozármislenyről igazolt le a Szeged2011. A 23 éves játékos az elmúlt hetekről és a jövőről is nyilatkozott honlapunknak.

-Gyorsan igent mondtál a Szeged2011 invitálására?
- Nem kellett sokat gondolkodnom, hiszen korábban is megkerestek, jöttem is volna már, de a Kozármisleny nem engedett el. Örömmel érkeztem, ugyanis tudtam, hogy jó csapathoz kerülök.

-Milyen fogadtatásban részesültél?
- Abszolút barátiban, nagyon könnyen és gyorsan beilleszkedtem. Szélsőként van konkurencia rendesen a keretben, ám odateszem magam, mert játszani akarok. Nagyon tetszenek a körülmények a klubnál, és szerintem kifejezetten jó az idősek és fiatalok aránya is a keretben. Több ifjú labdarúgó felkerült már a Grosics Akadémiáról a felnőtt kerethez, s bátran mondhatom, máshol nincs ennyi minőségi tehetség, mint itt.

-Mi az első számú célod a közeljövőre?
- Bekerülni a kezdőcsapatba. S persze sok góllal és gólpasszal segíteni csapatot, hogy ősszel közösen örvendjünk a jó szereplésnek.