Általános 2017. 07. 06. csütörtök, 09:00
kiss-janos.jpg
Nagy győzelmek mellett időnként meglepő vereségeket szenvedett, s bár sokáig úgy tűnt, akár a szűk élmezőny mögé is megérkezhet U16-os csapatunk, a gárda végül a hetedik helyen zárt az NB II-ben. A megszerzett 40 ponttal ugyan nem lehetünk elégedetlenek, de érdekes, hogy mindezt 13 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel sikerült elérni pozitív, 57-56-os gólkülönbség mellett.

- Pontszámban tavasszal kettővel többet szereztünk, mint ősszel. Ez becsülendő, és alapvetően a győzelmek számával elégedett is vagyok. Csak egy döntetlenünk volt, ez pedig kevés, mert sok a vereség - hangsúlyozta Kiss János vezetőedző. 

Ha csak a szezon végét, az utolsó nyolc mérkőzést nézzük, érdekes, hogy a Diósgyőrt és a Nyíregyházát 4-0-ra, vagy a Zalaegerszeget 6-0-ra verő csapat a többi öt mérkőzésén egyetlen pontot sem szerzett. Vagyis egyfajta hullámvasutazás jellemezte az együttest, mely időnként nagyszerű győzelmeket aratott, majd képes volt váratlan vereséget szenvedni, és akár egy-egy meccsen belül is előfordult, hogy nagyszerű időszak után mély gödörbe kerültek a fiúk.

- Nem úgy sikerült, ahogy akartuk, de sokat fejlődött a csapat - összegezte az elmúlt idényt Fülöp Krisztián, aki megjegyezte, elérték a kitűzött pontszámot, de sokszor nem jöttek az eredmények. Kiemelte, játékban többször nem voltak elég jók, sérülésekkel is meg kellett küzdeniük, de akaratban is előrébb kell lépniük ahhoz, hogy jövőre jobbak legyenek.

Kiss János azt mondta, taktikailag és játékban is fejlődött a gárda, ugyanakkor "sok maradt benne a játékban", vagyis nem mindig hozta ki magából a társaság azt, amire képes lett volna. - A játék felépítésében a korosztálynak megfelelő játékrendszert próbáltunk elsajátítani, ezt kell továbbvinni. Tizenkét-tizenhárom emberrel vittük végig a bajnokságot, elismerés illeti őket! - fogalmazott Kiss János. 

 

Kiss Krisztián a bajnokság harmadik legjobb góllövője lett

A csapat házi gólkirálya Kiss Krisztián lett 15 találattal, ezzel az egész bajnokságot tekintve is az előkelő, harmadik helyet érte el. A második helyen Geszti József végzett 10 góllal. Bitó Martin és Huszár Ádám 6-6, Fülöp Krisztián és Nyeste Csaba 5-5 alkalommal iratkozott fel a gólszerzők közé.

 


Hozzászólások: