Általános 2017. 04. 29. szombat, 11:00
grosics-nyitokep.jpg
Jó erőkből álló riválisokkal mérte össze tudását a Grosics Akadémia három korosztálya a csütörtökön és pénteken megrendezett, aradi Elite Cup RDF 2017-es tornán. A fiatalabbaknál nyolc, a legidősebb korosztálynál 6 csapatos mezőny tagjai mérkőztek egymással magas színvonalú találkozókon, melyek jól szolgálták a játékosok fejlődését.

2005

Remekül indította a tornát a 2005-ös korosztály, Dobi Róbert együttese csütörtökön 9-0-ra győzte le a Poli Temesvárt. Ezután egy kiélezett derbi következett a Viitorul Arad ellen, itt a később ezüstérmes ellenfél 3-2-re nyert. A csoport utolsó meccsén újabb magabiztos, 4-0-ás grosicsos siker született az Auto Temesvár ellen, így a gárda a csoportban másodikként végezve az elődöntőbe jutott. Pénteken itt a későbbi tornagyőztes LPS Temesvár parancsolt megálljt a gyulai gárdának, a harmadik helyért pedig az aradi Atletico ellen szenvedett vereséget a Grosics, így a csapat végül a 4. helyen végzett.

- Szűkös kerettel is egyenrangú ellenfelei voltunk a legjobbaknak, fizikailag viszont gyengébbek voltunk. A gyerekek mindent megtettek a jó szereplés érdekében, a torna megmutatta, mi az, amiben ezek a csapatok előttünk járnak - értékelt Dobi Róbert. A vezetőedző kiemelte, külön öröm, hogy a torna legjobbjának azt a Farkas Ferencet választották, aki a Termállal kötött megállapodás révén erősített a Grosics Akadémiát.

 

2004

A Nagyszentmiklós elleni 3-0-ás sikerrel nyitotta a tornát a 2004-es korosztály. Tímár Krisztián együttese ezután az LPS Temesvár ellen szenvedett 3-2-es vereséget úgy, hogy 2-0-ra vezettek a fiúk. Ezután az UTA Arad múlta felül a mieinket 2-0 arányban, ezzel a Grosics a csoport harmadik helyét szerezte meg. Pénteken az 5-8. helyért zajló küzdelmek elődöntőjében az ACS Viitorul Arad következett. 2-2-es állásnál egy szabályosnak látszó találatot nem adtak meg a mieinknek, ám a büntetőrúgásokat a Grosics nyerte, így az 5. helyért játszhatott. Itt újra a Nagyszentmiklós várt a fiúkra, és a siker sem maradt el, hiszen nagyon magabiztosan, 7-1-re nyertek. A tornát ebben a korosztályban az UTA Arad nyerte, a legjobb játékosnak Kocsis Bencét választották.

- Színvonalas tornán jó csapatok ellen léptünk pályára, örültünk, hogy az aradiak mellett távolabbról is érkeztek együttesek. Fontos volt számunkra, hogy a 2x25 perces meccseket a két tizenhatos között játszottuk, mert a torna így jól szolgálta az átmenetet a nagypályára. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, nincs okunk szégyenkezni, mert a riválisok javára megmutatkozó, jelentős fizikai különbség ellenére nüanszokon múlott, hogy nem végeztünk előrébb. Kis szerencsével döntőt is játszhattunk volna - nyilatkozott Tímár Krisztián vezetőedző.

 

2003

A jó erőkből álló, nagyváradi Viitorul elleni, 2-0-ás vereséggel nyitotta a hat csapatos tornát a 2003-as korosztály. Itt a szervezők úgy alakították ki a menetrendet, hogy egy csoportot hoztak létre, így mindenki játszott mindenkivel. Az első találkozón Kikity Márió tanítványai körülbelül 10 nagy helyzetet dolgoztak ki, ezek közül 6 ajtó-ablak lehetőség volt, ám a koncentrációval adódtak gondok. A másik oldalon viszont nem voltak ilyen problémák, a jól kontrázó váradiak a négy helyzetükből kettőt értékesítettek. A gárda jól játszott a következő derbin, a temesvári ASU Poli ellen is, ám az ellenfél ugyanilyen arányban jobbnak bizonyult. Csütörtök délután aztán a csapat megszerezte első, ugyancsak 2-0-ás győzelmét a Viitorul Arad ellenében. Pénteken az UTA Arad 3-0-ra nyert, az aradi Brosovszky Akadémiát viszont 2-0-ra győzték le a mieink, megszerezve ezzel a negyedik helyet. A tornát ebben a korosztályban a temesvári Poli nyerte.

- Erős tornán, intenzív meccseken vettünk részt. A bajnokságban kissé elkényelmesedő társaság megtapasztalhatta, milyen a legjobbak ellen pályára lépni. A vereségek ellenére az első két meccsen játszottunk a legjobban, de fejben nem volt rendben a csapat, nagyon sok helyzetet kihagytunk. Mondhatom, hogy nem a tudásunknak megfelelően futballoztunk, elsősorban mentalitásban maradtunk el a jobb riválisoktól - értékelt Kikity Márió vezetőedző.

A képre kattintva Geléria nyílik.

Fotó forrása: EliteCupRDF