U14: nagy lépés a bajnoki cím felé

nagy-torma-adrian-807-815.jpg
Fordulatos és két kiállítást hozó meccsen 4-3 nyert a Grosics Akadémia U14-es gárdája a Békéscsaba UFC otthonában. Kikity Márió tanítványai hátrányból is felálltak, majd kettős emberhátrányban őrizték meg előnyüket.

Durkó (Heckó) - Nagy Torma, Csák, Kvak (Sebestyén), Lénárd, Nagy, Szűcs, Tóth (Botos (Végh)), Czékus, Bokros (Varga), Rácz (Kovács): ebben az összeállításban lépett pályára a Grosics az NB II dél-keleti csoportjának egyik utolsó olyan mérkőzésén, melyen akár veszélybe is kerülhetett az együttes veretlensége. A gárda ugyan kicsit tompábban futballozott az elején, Czékus Ádám 27. percben szerzett góljánál azonban úgy tűnt, most is hamar meglesz a győzelem. Nem így történt, egy egyéni hiba, majd egy szabadrúgást követő kapusbaki után a csabaiak a szünetben 2-1-es vezetéssel mehettek pihenni. 

A második félidőben egy más szellemű gyulai egység jött ki az öltözőből, a cserék által hozott lendület pedig meghozta eredményét. Szűk 10 perc alatt ugyanis sorrendben Kovács Aurél, Lénárd Máté és Czékus Ádám is bevette a hazai kaput. Kevéssel ezután, az 59. percben az utolsó emberként a labdát elvivő Szűcs Zsoltot a játékvezető többek által vitatott módon kiállította, két perc múlva viszont a fegyelmezetlen Csák Albertnek is el kellett hagynia a pályát. A Grosics kettős emberhátrányban is három komolyabb helyzetet alakított ki, bár ezeket gólra már nem sikerült váltani. A csabaiak a 73. percben 4-3-ra szépítettek, de a gyulai győzelem nem forgott veszélyben.

- Az egész őszi és tavaszi idény leggyengébb időszaka volt az első félidő. Nem pörögtünk fel, átaludtuk ezeket a perceket, az ellenfélnek több gólszerzési lehetősége volt. A második játékrészben a cserék változást hoztak, javult a hozzáállás, jól működött a letámadás, így gyorsan fordítottunk. A győzelem kettős emberhátrányban sem volt veszélyben - nyilatkozott Kikity Márió vezetőedző, aki különösen Nagy Torma Adrián és Kovács Aurél játékával volt elégedett.

A képen Nagy Torma Adrián, aki sokat tett azért, hogy az első félidőben ne vezessen több góllal az ellenfél.