Beharangozó 2017. 04. 19. szerda, 08:00
20170413-100536.jpg
A Gyomaendrőd-Körös UFC ellen zsinórban a hatodik győzelmét aratta a Grosics Akdémia U15-ös csapata, mely 20 meccs után 12 kapott és 102 szerzett gólnál jár. A gárda ugyan 3 pont lemaradásban van a listavezető csabaiakkal szemben, ám Irházi Csaba (a képen balra) és Kocsis Bálint is úgy vélekedett, van esélyük a bajnoki cím megszerzésére.

Tudják, hogy nem lesz könnyű, de abban bíznak, megnyerik a hátralévő meccseket, és a végén elhódítják a bajnoki trófeát. U15-ös csapatunk ősszel meglehetősen könnyedén, Klebecskó Csongor négyesével 4-0-ra intézte el a most listavezető Békéscsaba UFC-t, így tavasszal sem számítanak majd esélytelennek a rangadón. Bár mint az a csatár Kocsis Bálint szavaiból kiderült, nemcsak a csabaiakat tartják veszélyes ellenfélnek a hátralévő hat ellenfél közül.
- Minden meccs fontos, de a végső győzelemhez valószínűleg minden pontot be kell majd gyűjteni. Vagyis nem elég idegenben legyőzni a Békéscsabát, de várhatóan kemény lesz a Hódmezővásárhely elleni meccs is, ősszel velük döntetlenre végeztünk -
mondta a találkozók többségén csereként beszálló, de így is hat gólig jutó támadó, aki a meccsek előtti felkészülés színvonalát nevezte meg a Grosics egyik legnagyobb erősségeként.
Egyetértett vele a védelem egyik oszlopaként számításba vett Irházi Csaba, aki szerint a legutóbbi bajnokik közül az Orosháza elleni 5-2 jelentette a legnagyobb kihívást. A képzett játékosokból álló ellenfél nagyon szervezetten játszott, meglátása szerint a Grosics leginkább gyorsaságban múlta felül őket.

Emberi számítás szerint jövőre mindkét fiatalember az U16-ban játszik majd, erre már most tudatosan készülnek. - Akár az NB II, akár az NB I vár ránk, biztos, hogy mindkettő kemény lesz. Lehet, hogy kell majd hozzá egy kis idő, de szerintem fel tudjuk majd venni a ritmust - mondta Irházi Csaba.

takacs-laszlo-u15.jpgSokat fejlődött mentálisan a csapat

- Ősszel nem volt annyi önbizalma a csapatnak, mint most - mondta Takács László vezetőedző, aki szerint játékosai tavasszal jobban érzik a felelősséget, jobban odafigyelnek. A szakember kiemelte, mindenkinek magának kell megszereznie az önbizalmat, a fiúknak egyaránt meg kell tanulniuk kezelni a sikert és a sikertelenséget. Ennek érdekében a pályán kívül is sokat beszélgetnek egymással. A vezetőedző hangsúlyozta, a játékosok sokat fejlődtek mentálisan, ennek egyik fontos jele, hogy jobban tisztelik egymást.
- Két-három új emberrel kiegészülve magasabb szinten is megállhatja helyét a társaság - reflektált a fiatalok szavaira Takács László, arra is felhívva a figyelmet, hogy nemrég a Ferencvárossal szoros meccset játszottak, melyen ugyan 1-0-ás vereséget szenvedtek, de felvették a versenyt az NB I-es alakulattal.

 


Hozzászólások: