Szombaton SZEOL, vasárnap Békéscsaba LA

Többségében nehéz mérkőzések várnak a Grosics Akadémia csapataira a hétvégén. Szombaton a három idősebb korosztály a SZEOL ellen méreti meg magát, ezek közül csak az U17 győzelme tekinthető papírformának, az U16 kifejezetten nehéz meccsre számíthat. Vasárnap a fiatalabbak a Békéscsaba LA ellen lépnek pályára, ezek a találkozók igazi rangadók lesznek, különösen az U14 számára.

Önbizalmat adhat a második Pécs legyőzése Popovits Pál U19-es együttesének, mely a SZEOL-lal találkozik. A szegediek legutóbb ugyan kikaptak a Békéscsabától, előtte viszont a harmadik helyen álló Diósgyőrt verték, így csalóka lehet a tabellán elfoglalt 14. helyük. Számunkra biztató, hogy csapatunk tavasszal még veretlen. Reméljük, ez szombat délután is így marad.

Ritka az ilyen az NB II-ben, de most igaz: nem a győzelem,hanem inkább a különbség a kérdés. A 18 forduló után pont nélkül álló SZEOL aligha nehezíti meg Piri Ottó együttesének dolgát, a mieink az ősszel idegenben is 12-0-ra nyertek.

Keményebb meccsre számíthat viszont az U16, mely legutóbb örvendetes győzelmet aratott a Pécs ellen. Kiss János tanítványai szombaton azzal a SZEOL-lal mérkőznek, mely ugyan csak a 14. helyen áll, ám utóbbi négy meccsén veretlen maradt, 6-0-ra legyőzve például idegenben a Diósgyőrt, vagy 0-0-ás döntetlent elérve a Kecskemét ellen.

A DAFC ellen elmaradt meccs miatt rákészülhetett a Békéscsaba LA elleni rangadóra az U15. A jó erőkből álló csabaiak alaposan megnehezíthetik a Grosics dolgát. Bár a két együttes őszi mérkőzését Takács László tanítványai 5-1-re nyerték, így most is jók az esélyeik.

Rangadónak számít a Békéscsaba LA - Grosics összecsapás az U14-eseknél is. Kikity Márió csapata szeretné megőrizni veretlenségét, Ezzel együtt nem árt megjegyezni, hogy csapatunk a legerősebb vetélytárs ellen lép pályára, az őszi,4-0 után a csabaiakat biztosan hajtja a visszavágás vágya. Így a gyulai gárdának is 100 százalékot kell majd nyújtania, ha nyerni akar.