U17: nagyszerű szezonkezdet Szolnokon

siposistvan.jpg
Esélyeshez méltó győzelmet aratott U17-es együttesünk Szolnokon. A helyzetkihasználás ugyan nem ad okot maradéktalan örömre, de a mutatott játék és az eredmény igazolta, a Grosics nem véletlenül tartozik a szűk élmezőnyhöz.

Minden előzetes várakozás ellenére majdnem a meccs legelején bajba került a Takács (Boros) - Bartik, Fórizs (Rácz), Galacs, Manga (Kókai), Mészáros (Lajkó), Orosz (Szabó), Sándor, Sipos, Vitéz, Zöldi összeállítású gyulai egység. Az erős szélben játszott mérkőzésen egy felívelés után Takács János bravúrjára volt szükség a harmadik percben, utána viszont lényegében végig az történt, amit a mieink akartak. A 11. percben Sipos István úgy szerezte meg a vezetést a rosszul kijövő kapussal szemben, hogy ez akár a harmadik találatunk is lehetett volna. Egy perccel a félidő vége előtt Manga Milán vágott egy lepattanó labdát a hosszúba, így a második játékrész viszonylag izgalommentesnek ígérkezett.

A ziccerek értékesítésével addig hadilábon álló Galacs Erik igazolta, nem véletlenül jutott 15 meccsen 15 gólig. A 68. percben Orosz szöktetése után passzolta be a hálóba a labdát a kapus mellett, majd a 83. minutumban Sipos labdája után volt eredményes. A vége tehát 4-0 lett, Piri Ottó vezetőedző azonban nem volt mindennel megelégedve, noha a hazaiak a második félidőben helyzetig sem jutottak, igaz, a Grosics akár háromszor ennyi gólt is szerezhetett volna.

- Mezőnyben uraltuk a mérkőzést, és bár voltak hibák, a letámadás jól működött, az ellenfél nem tudott kibontakozni, nem hagytunk teret nekik, így jobb híján ívelésekre hagyatkoztak. Nálunk mindenki jól játszott, de vannak hibák, melyeket ki kell javítani - mondta Piri Ottó vezetőedző.

A képen Sipos István, aki csapatunk első tavaszi gólját szerezte.

Nyertek a közvetlen riválisok is az első tavaszi fordulóban

Nemcsak a Grosics, a közvetlen riválisok közül a Videoton és a Kecskemét is könnyedén győzött. Előbbi otthon a ZTE ellen 4-1-re, utóbbi a SZEOL otthonában nyert 4-0-ra. Némi meglepetésre az Újpest csak 0-0-ás döntetlenre volt képes a Békéscsaba ellen, a  Diósgyőr pedig 2-0-ra veszített Pécsett.