Általános 2017. 02. 11. szombat, 09:30
halaszlaci.jpg
Tovább bővült az akadémiai képzést kapó gyerekek száma - közölte Halász László szakmai vezető. A közelmúltban megkezdődött a Termállal megkötött együttműködési megállapodás megvalósítása, és megújult a játékosok felmérését szolgáló tesztrendszer.

Több a gyerek az akadémián

Fontos cél a létszám erősítése, így örömre ad okot, hogy a télen tovább bővült a Grosics Akadémián pallérozódó tehetségek száma. Halász László szakmai vezető elmondta, bár néhány nap még van az átigazolási időszakból, a bozsikos korosztályoknál 18 új fiatal kezdi meg részvételét a munkában, ők nagyrészt Békés megyéből érkeztek. Az edzői stábot pedig az U11-eseket irányító, "B" licences szakember, Molnár Gyula erősíti.
A 14-eseknél 2, a 15-ösöknél 1, a 16-osoknál 1 fiatalemberrel bővült a keret, ugyanakkor a 17-es csapattól négyen felkerültek a 19-hez.

Szorosabb kapcsolat a Termállal

A gyakorlatban is megkezdődött a Termállal megkötött együttműködési megállapodás megvalósítása.
- Megkértem minden bozsikos edzőt, hogy építsék a kapcsolatot, tartsák meg a közös edzéseket, mérjék fel a korosztályokat, adott esetben pedig induljon el a játékosok cseréje -
mondta Halász László, aki Békés megyében, de talán országosan is egyedülállónak nevezte a két klub között megszületett kontraktust, mely révén heti szintű kapcsolat alakulhat ki a Grosics és a Termál között.
A szakmai igazgató úgy vélekedett, eddig nem sikerült megfelelően eljuttatniuk üzeneteiket a gyulai szülőkhöz, ugyanakkor ez az együttműködés nemcsak e téren hozhat változást, hanem mindkét klub számára előnyökkel járhat.

Új, részletesebb tesztek a felméréseken

Ezekben a napokban is zajlanak a játékosok fizikai állapotát, technikai, taktikai képességeit felmérő tesztek. Halász László új, a korábbinál részletesebb, több adatot tartalmazó rendszert vezetett be. Az U12-től az U19-ig rendszeresített programtól azt várják, hogy a szakemberek pontosabb képet kapjanak a fiatalok fejlődéséről. A teszteket az említett korosztályoknál félévente ismétlik meg.

Az is változás, hogy az edzők korosztályra lebontott periodizációt és irányelveket kapnak, ebből tudják, mire kell kiemelt figyelmet fordítani.