Közlemény 2017. 02. 09. csütörtök, 10:30
kasuba-daniel-csapatjpg.jpg
Jó hírrel szolgált portálunk számára Klausz László, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője. Az U19-es együttes egyik meghatározó játékosa, Kasuba Dániel ugyanis a "nagyok" között kezdi a tavaszt.

A felkészülést már a felnőttekkel kezdte Kasuba Dániel és Molnár János, mindketten elutaztak a törökországi edzőtáborba is, ahol több mérkőzésen pályára léptek. Ezeken nemhogy nem vallottak szégyent, hanem Klausz László például a román első első osztályú Gas Metan Medias elleni derbi után külön kiemelte a fiatalok játékát. Kasuba kezdőként, Molnár csereként volt részese a szintén román első osztályú Pandurii elleni, sikerként elkönyvelhető, 0-0-ás találkozón, külön öröm, hogy egyikőjük sem volt megilletődöttebb a kelleténél.

- Kasuba Dániel az egész felkészülés alatt meggyőző teljesítményt mutatott. Lendületes, gyors, tehetséges, a jobb oldalon jól használható, persze még szoknia kell ezt a közeget. Alapvetően Molnár Jánossal is elégedett voltam, de ő még visszamegy az U19-es csapathoz, ahol abban a játékrendszerben futballoznak, melyben mi is, így a fiatalok számára könnyebb lesz majd a váltás - mondta Klausz László.

Szeretne minél több meccsen pályára lépni

- Megpróbálom beverekedni magam a kezdőcsapatba, ami persze nem lesz könnyű. Szeretnék minél többet játszani, és teljesíteni a számomra meghatározott célokat - mondta Kasuba Dániel a szeged2011.hu-nak, aki számára már csak azért sem volt nehéz a beilleszkedés, mert több embert ismer a klub utánpótlásából. Azt mondta, tudja, sokat kell még fejlődnie, a fizikai mutatók mellett leginkább a passzok minőségének a javítása lesz fontos számára.

Kasuba Dániel a Gyula Tv-nek is nyilatkozott az alábbi videóban, immár a Szeged 2011 játékosaként. A felvételeken több, a Grosicson nevelkedett játékos is feltűnik.