Közlemény 2017. 02. 02. csütörtök, 12:50
img-9336.jpg
Négy NB I-es klub utánpótlás csapatának részvételével zajlott az elmúlt hétvégén a gödöllői Sátor kupa. A Grosics Akadémia az erős mezőnyben a harmadik helyen zárt.

Hibátlan mérleggel, háromból három győzelemmel lépett tovább a csoportból a Grosics Akadémia. Kovács Henrik tanítványai a fővárosi Testvériség SE ellen 2-1-es győzelemmel kezdtek, majd a házigazda Gödöllő I-es csapata elleni 6-1-es kiütéssel folytatták. Ezután az Újpest ellen arattak 6-0-ás sikert.
A csoportelsőség megszerzése után következett az egyenes kieséses szakasz, a negyeddöntőben pedig egy újabb első vonalbeli klub U8-as együttese, a Vasas várt a mieinkre. Dani Andor két találatával a gyulai egység 2-1-re győzött, így következhetett a Videoton elleni elődöntő. Itt a fiúknak sajnos fejet kellett hajtaniuk, az 5-1-es vereség azt jelentette, hogy a csoportban már legyőzött Újpest ellen küzdhettek meg a bronzéremért. Ezen a találkozón Dani Andor és Berki Levente góljaival ismét fürdővárosi sikernek örülhettünk.
A 2009-es kupát a Videoton nyerte meg, a Gödöllői SK II. lett a második, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Grosics Akadémia csapata állhatott fel. A torna játékosa Somogyi Tamás (Videoton FC), a gólkirálya Dani Andor (Grosics), míg kapusa Pocsai Csaba (Gödöllői SK) lett.

- Rangos, több NB I-es csapat részvételévelzajló tornán szereztünk értékes bronzérmet, hat meccsből ötöt megnyertünk, csak a végső győztestől kaptunk ki. A fiúk ügyesek voltak, megmutatták, hol tartunk, a mérkőzéseken az látszott, hogy jó úton járunk. A siker persze nemcsak a miénk, szeretnék külön köszönetet mondani az elmúlt években végzett munkáért Prohászkáné Nemes Szilviának és Hegedűs Károlynak - mondta Kovács Henrik, a csapat edzője.

Grosics Akadémia: Botás Patrik - Dani Andor, Pál Barnabás, Müller Martin, Beliczai Balázs, Berki Levente, Irházi Nimród, Hidvégi László.

A Grosics mérkőzései:

  • Testvériség SE 2-1 Gólszerők: Dani, Pál
  • Gödöllő I 6-1 Dani 4, Berki 2
  • Újpest 6-0 Dani 3, Berki, Müller, Irházi
  • Vasas 2-1 Dani 2
  • Videoton 1-5 Berki
  • Újpest 2-0 Dani, Berki

A képre kattintva galéria nyílik.