U14: hibátlanul sikerült az őszi menetelés

20161201-150827.jpg
Minden meccsét megnyerte, ezeken átlagban majdnem 10 gólt szerzett, ráadásul az egész szezonban mindössze hat találatot kapott, 5 pont előnnyel vezet: egy bővített mondatban így lehet összefoglalni U14-es együttesünk őszi teljesítményét. Kikity Márió együttese végig remek formát mutatva egyetlen egy szorosabb meccset játszott, és nem titkoltan az NB I-es tagság kiharcolásáért küzd majd tavasszal.

A szezonban az Orosháza elleni, idegenbeli, 3-2-es győzelem után a legkiélezettebb "derbi" a Békéscsaba UFC elleni 4-1 volt. Azután a második helyezett csabai LA következett egy 4-0-ás kiütéssel, majd a Makó és a Hódmezővásárhely elleni 5-0-ás siker jön a sorban, ezek voltak a Grosics legszorosabb meccsei ősszel. Nem túlzás kijelenteni, hogy még a rangadók többsége sem jelentett igazi kihívást a csapatnak, mely imponáló teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt.
- Minden ellenfelet komolyan vettünk. A legjobban érzésem szerint a békéscsabaiak elleni találkozók sikerültek, de az Orosháza ellen izzadtunk meg a legjobban, itt az utolsó pillanatokban sikerült megszereznünk a győzelmet - mondta a védelem meghatározó tagjaként Kovács Aurél.

A jó eredmények nem kis részt a nyári felkészülésnek köszönhetők, a fiúk nemcsak egyénileg, hanem csapatként is felfelé léptek. - A Bajót kupán még nem éreztem azt, amit a Békéscsaba LA ellen, azóta viszont egyértelműen jobbak vagyunk. Személy szerint gyorsabb lettem, de fejlődött a gyengébbik lában, a jobb is - emlékezett Tóth Bence. Nagy Roland szavaiból az derült ki, nemcsak a fizikai és taktikai elemek jelentették a kulcsot a sikerhez. Azt mondta, a csapaton belüli összhang kialakulása volt az egyik legfontosabb, de a sok edzés és a több, erős csapatok ellen vívott barátságos meccs is hozzátett az őszi bajnoki cím kivívásához.
kikity-mario.jpgKikity Márió vezetőedző örömmel nyugtázta az eredményt, ugyanakkor hozzátette: közel sem volt tökéletes az elmúlt pár hónap, ezért emelni kell a szintet.

- Örülök, hogy maximális pontszámmal, öt egység előnnyel nyertük meg a bajnokság őszi felét. Elégedett viszont azért sem vagyok, mert csak a nagy helyzetek értékesítésével 30 százalékkal több gólt szerezhettünk volna. Kaptunk hat gólt, ezeket alaposan kielemeztük, az egyéni hibák mellett csapatrészekkel is jelentkeztek gondok - értékelt a vezetőedző.

A cél nem változott, a bajnokság megnyerése után az osztályozókat is sikerrel venné a csapat, persze addig még sok meccset meg kell nyerni. - Meg kell tartanunk az első helyet, utána pedig osztályozók várnak ránk. Előbbi már amolyan kötelező feladat, az utóbbira viszont sokat fogunk készülni - fogalmazott Bokros Bonifác.

Technikailag, taktikailag és fizikailag is a mezőny fölé kell nőni: ezt már Kikity Márió mondta a jövőre vonatkozóan, s mint szavaiból kiderült, a tavaszt nem az eddigi eredmények bűvöletében tervezi, erre sokkal inkább egyfajta kiindulási alapként tekint. - Emelni fogjuk a szintet, a bajnokik mellett keményebb csapatok ellen játszunk majd edzőmeccseket. Az a célunk, hogy már most olyan csapatot küldjünk pályára, mely az NB I-ben is megállná a helyét, sőt, ott is a jobbak közé tartozna!

A képen balról jobbra Nagy Roland, Bokros Bonifác, Tóth Bence és Kovács Aurél.

Nem lehet panasz az őszi góltermésre

lenardmate.jpgTizenhárom meccsen "csekély" 29 gólt szerzett Lénárd Máté, aki ezzel csapatunk házi gólkirálya lett, összesítésben pedig a második legsikeresebb gólvágóvá avanzsált. A csapaton belül második, a bajnokságban - holtversenyben - negyedik lett a 26 találatot elérő másik támadónk, Rácz Máté. Tóth Bence 15, Czékus Ádám 13, Nagy Roland 11, Kovács Aurél pedig 9 gólig jutott - ők voltak a Grosics legeredményesebbjei.