U17: értékes döntetlen Fehérváron

takacsj.jpg
Újra jó játékkal szerzett fontos pontot a Videoton ellen a Grosics U17-es korosztálya. A 0-0-ás döntetlen és a Kecskemét Pécs elleni pontvesztése azt jelenti, hogy a három éllovas szinte ugyanolyan helyzetben várja a tavaszt.

Piri Ottó a Takács - Bartik, Vitéz (Rácz), Manga, Galacs, Orosz (Fórizs), Bús, Pandur, Sándor (Mondics), Zöldi, Sipos (Mészáros) összeállításban küldte pályára csapatát a nagy jelentőséggel bíró mérkőzésen. Egy esetleges vereséggel a csapat ugyanis könnyen lépéshátrányba kerülhetett volna a feljutásért folyó harcban.
A mieink a szokásos, nyílt játék helyett ezúttal nagyobb hangsúlyt fektettek a biztonságra, ennek ellenére mindkét csapat előtt akadtak gólszerzési lehetőségek. Gyulai részről kétszer-kétszer Sipos István és Galacs Erik, egyszer-egyszer pedig Manga Milán és Pandur Dávid előtt adódott esély a gólszerzésre. A labdát a Videoton birtokolta többet, a Grosics gyors ellentámadásokkal teremtett veszélyt a hazaik kapuja előtt. A két kapus azonban nagyszerű napot fogott ki, sem a Videoton hálóőre, sem Takács János nem engedte át a labdát a gólvonalon, így a vége 0-0 lett.
Érdekesség, hogy a találkozót - feltehetően nem csak a Videoton miatt - megtekintette Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi kapitánya.

- Reális eredmény született, jól, kevés hibával játszottunk. Mindkét csapat nyerhetett volna, ha a nagy helyzeteket nézzük, hatszor mi, ötször ők szerezhettek volna gólt. Érzésem szerint három esetben álltunk közel ahhoz, hogy büntetőt ítéljenek a javunkra, de ez sajnos nem történt meg. Most más játékot játszottunk ahhoz képest, amit szoktunk, és örülök, hogy ez működött. Ha így játszunk tavasszal, mi leszünk a bajnokok - nyilatkozott Piri Ottó vezetőedző.

Szükség volt a bravúrjaira: a képen a nagyszerűen védő Takács János.