A Termál, a ZTE és a Paks vár csapatainkra

A városi rangadókkal már pénteken letudja kötelezettségét a két fiatalabb korosztály. Szombaton zalaegerszegi fellépés vár a nagyobbakra, míg az U19 hazai pályán szerezhet pontokat a Paks ellen.

Legyőzte legutóbb a SZEOL "A" csapatát a Békéscsaba LA, így a Grosics U14-es gárdája a nagy tavaszi menetelése ellenére is csak három pont a különbség az élen - legalábbis ha a vesztett pontokat nézzük. Már csak ezért is fontos, hogy a fiúk behúzzák az idei év utolsó komolyabb mérkőzését a városi rivális ellen. A Termál eddig elég felemásan szerepelt, 5 meccset nyertek, 5 alkalommal kikaptak, és van egy döntetlenjük. Ez alapján nem tűnik túlzó elvárásnak az, hogy a srácok péntek délután tovább építsék veretlenségi sorozatukat.

A fentebb leírtak igazak az U15-re is, itt a vesztett pontok tekintetében a mieink ugyanúgy állnak, mint a csabai UFC, vagyis kiélezett a harc az első helyért. Péntek délutáni ellenfelünk, a Termál erős középcsapatként jellemezhető, mely nemrég szoros csatában maradt alul az UFC ellen, de az Orosháza például öt góllal verte őket. A Grosicsnak is a győzelem lehet a reális célja ellenük.

Fontos győzelmet aratott a múlt hétvégén a Kaposvár ellen U16-os együttesünk, mely szombaton a hozzánk hasonlóan 16 pontos Zalaegerszeg otthonában lép pályára. A ZTE a gyengébb rajt után nagyon belendült, az utolsó öt meccséből egyetlen egyet veszített el, csak a listavezető Kecskemét verte meg őket, de elporolták a Diósgyőrt és a Nyíregyházát is. Nyugodtan kijelenthetjük, Kiss János tanítványai szép feladat előtt állnak.

Ha folytatja az utóbbi időkben bevett, egy győzelemből, majd egy döntetlenből álló sormintát, akkor nyerni fog az U17 a középcsapatnak tűnő, de veszélyes ZTE otthonában. Csapatunk legutóbb - hogy, hogy nem, a hajrában - a Kaposvár ellen mentett meg egy pontot, és továbbra is listavezető, de egyre inkább tömörödik az élboly, így minden pontnak egyre nagyobb jelentősége van. A zalaiak legutóbb idegenben verték 2-0-ra a Békéscsabát, előtte viszont három élcsapattól is vereséget szenvedtek, ez pedig jó jelnek mondható Galacs Erikék idegenbeli fellépése előtt.

Előbb-utóbb nyilván megtörik a jég, de mostmár nem bánnánk, ha ez előbb történne meg. Az U19 egy héten belül három meccset játszik, így joggal bízunk benne, hogy megkezdi a pontgyűjtést. A legfontosabb most a szombat déli, hazai derbi a Paks ellen. Az ellenfél nem látszik verhetetlennek, így esélyesek lehetünk egy kedvező eredményre. A Duna parti együttes két ponttal gyűjtött többet a Grosicsnál, legutóbb viszont a Diósgyőr otthonában ért el döntetlent.