U14: barátságos győzelem a Csantavér ellen

nagy-roland.jpg
A Vajdaság egyik "legmagyarabb" településének, Csantavérnek a csapata látogatott szombat délelőtt a Grosics Akadémiára, ahol a délvidéki fiúk U14-es együttesünkkel csaptak össze.

A méhkerék elleni, könnyed siker után egyfajta komolyabb erőpróbaként tekintett Kikity Márió vezetőedző a vajdaságiak elleni, kétszer 35 perces összecsapásra, melyen a mieink a Durkó - Szűcs, Kovács, Nagy Torma, Tóth B. - Tóth Bence, Botos - Nagy, Végh, Varga - Lénárd kezdőcsapattal léptek pályára, csereként Zahorecz, Czékus, Kvak és Csák jutott lehetőséghez. Az ellenfél leginkább 2002-es születésű játékosokkal állt fel, de volt 2001-es, 2003-as és 2004-es is.
A mieink játékát a pénteki bajnoki után némi fáradtság jellemezte, mely a kelleténél több eladott labdát eredményezett a hasonló stílusú, letámadásokkal operáló Csantavér ellen. A döntően mezőnyjátékot hozó találkozón Tóth Bence, Nagy Roland és Lénárd Máté találataival a Grosics 3-0-ra nyert, az első gól szöglet után, a másik kettő akcióból született. A vendégek előtt leginkább kisebb lehetőségek adódtak, a gyulaiak a gólokon kívül néhány alkalommal veszélyeztették az ellenfél kapuját.

- A két csapat kemény, dinamikus meccset játszott, egy más mentalitású gárdával mértük össze erőnket. Jó volt a játékosok hozzáállása, de látszottak a fáradtság jelei. A felkészülési mérkőzéseken eddig döntetleneket játszottunk, így most külön öröm, hogy nyertünk. Most azok is kaptak játéklehetőséget,akik eddig kevesebbet játszottak. Próbálgatjuk a posztokat is, alap esetben mindenki ott játszik, ahol a legjobb, de mindenkinek van egy alternatív posztja, ma ezeket gyakoroltuk - értékelt Kikity Márió vezetőedző.

A képen Nagy Roland, aki egyik gólunkat szerezte a háromból.