U19: csak egyenlítésre futotta a SZEOL ellen

farkas-norbert.jpg
Csak döntetlenre végzett a SZEOL ellen U19-es együttesünk, melynek produkcióját kritikával illette Goran Ljubinkovics vezetőedző. A 2-2-re végződött, szombati, gyulai találkozón Kriska Norbert csak az utolsó percben tudott egyenlíteni.

Nem ígérkezett könnyűnek, de a látottak alapján azt lehet mondani, nyerhető meccs lett volna a SZEOL elleni a Csóka - Kasuba, Treiber (Bány), Polonszki (Kiss), Seres, Kriska, Farkas (Radics), Deli (Mannheim), Bábi (Takács), Molnár, Timkó összeállítású akadémistáink számára. A meccs ugyan nem kezdődött jól, hiszen a szegediek már a 6. percben megszerezték a vezetést. A mieink ennek ellenére jó ritmusban játszottak, melynek a 11. percben meg is lett az eredménye, Molnár beadása után Farkas Norbert jól érkezett, és egyenlített. A gól túlságosan megnyugtatta a csapatot, a fiúk talán azt hitték, könnyen összejön a győzelem. Az újabb találatot viszont a kissé elalvó hátsó vonal közreműködésével megint a vendégek szerezték, bő félóra játék után így 2-1-re a SZEOL vezetett. Csóka Bence ezután két esetben is ziccert fogott, és örülhettünk, hogy a szünetig nem változott az eredmény.

Goran Ljubinkovics a szünetben két cserével próbálta felrázni a csapatot, mely egyre inkább fölénybe került, s noha Kriska, Molnár vagy Kasuba előtt is adódott lehetőség, ezeket nem sikerült értékesíteni. A vendégek szinte teljesen beálltak védekezni, többen görcsöt kaptak a nagy küzdelemben. A legvégén egy oldalról belőtt szabadrúgás után Kriska Norbert találta fel magát a kapu előtt, és mentette meg az egyik pontot. Akár a győzelem is össze jöhetett volna, de Molnár a találkozó utolsó pillanataiban lőtt, pedig ha passzol, jobb helyzetbe hozhatta volna játékostársát.

- Sem a játékkal, sem a hozzáállással nem vagyok elégedett, a látottak alapján azt kell mondanom, fejben nem vagyunk elég érettek. 1-1 után a fiúk azt hitték, könnyen nyernek, vagyis nem jól kezelték a helyzetet. Ez kevés labdatartással, nem kellően agresszív játékkal párosult. A második félidő már jobban nézett ki, de ez csak egy pontra volt elég. A következő hétvégén a Kocsis tornán lépünk pályára, utána pedig a Váccal játszunk, remélhetően a megfelelő ritmusban, és három pontot szerezve - mondta a meccs után Goran Ljubinkovics.

A Grosics U19-es gárdája ezzel együtt a 4 forduló alatt szerzett 7 ponttal a 4. helyen áll, több szerzett góllal megelőzve a következő ellenfelet, a váciakat.

A képen Farkas Norbert, aki először egyenlített a mérkőzésen.