U14: kiütöttük a csabai akadémiát

raczmate.jpg
Parádés, 4-0-ás győzelmet aratott U14-es együttesünk az előzetesen a csoport egyik legerősebbjének tartott csapata, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia ellen. A péntek esti, gyulai összecsapáson egy percig nem volt kérdéses, melyik együttes a jobb.

Durkó - Bokros (Biró), Kovács, Varga (Kvak) , Botos (Végh), Czékus, Csák (Zahorecz), Nagy, Tóth (Sándor), Rácz, Lénárd: Kikity Márió vezetőedző ennek a gárdának szavazott bizalmat a megyei rangadón. Hamar kiderült, a szomszédvárnak ezúttal nem sok keresnivalója lesz, a mieink óriási elánnal vetették magukat a küzdelembe, és bár a játékba időnként csúsztak hibák, a kezdeti idegességet egyre inkább a magabiztosság váltotta fel.
Helyzet ugyan mindkét oldalon adódott - a gyulaiak előtt több -, de a találkozó jelentősebb részében az történt a pályán, amit a Grosics akart, ez pedig nemcsak helyzetekben, hanem gólokban is megmutatkozott. Rácz Máté háromszor, Lénárd Máté pedig egyszer volt eredményes, az előkészítésben leginkább Tóth Bence jeleskedett.

- Az első perctől a kapuhoz szögeztük az ellenfelet, a mérkőzés 85-90 százalékában mi uraltuk a játékot, az első perctől nyomás alatt tartottuk a vendégeket. Úgy érzem, minden poszton az ellenfél fölé nőttünk. A fiúk nagyot küzdöttek, nagyon akarták a sikert, ezért időnkét kis kapkodást lehetett észlelni, mely labdavesztésekkel párosult. Sok és kemény munka van mögöttünk, ez a győzelem mindenki sikere, a szakmai stábtól a játékosokig - mondta Kikity Márió vezetőedző.

A képe Rácz Máté, aki három gólt vállalt a 4-0-ás győzelemből.