U14-U15: nagy győzelmek a SZEOL "A" ellen

444003-toth-bence.jpg
A reméltnél is nagyobb különbségű, gólokban gazdag győzelmet aratott mindkét együttesünk a vasárnapi rangadókon.

Kemény meccsre számíthatott a SZEOL első csapata ellen a Nagy - Trescsula, Kovács, Irházi, Szűcs (Kocsis), Lestyán (Oszlács), Percze, Illés (Ovszák), Bohák (Varga), Krizs (Bokros), Rácz (Tóth) összeállításban pályára lépő Grosics Akadémia az U14-es korosztályban, hiszen a szegediek csak 5 ponttal szereztek kevesebbet az eddigi fordulókban.
A vasárnap délutáni melegben, műfüves pályán rendezett derbit a gyulai fiúk uralták, Bohák Dominik és Rácz Máté találataival a 4. percre már azt is előrevetítették, hogy nagy győzelem lehet a vége. Az is lett, noha a 4. és a 65. perc között nem esett újabb gól. Ekkor azonban öt perc alatt előbb Szűcs Zsolt, majd a nemrég csereként beálló Tóth Bence volt kétszer - ebből egyszer egy látványos kapásgóllal - eredményes az amúgy kissé paprikás hangulatú, hat sárga lapot hozó összecsapáson. 5-0 után a vendégek két góllal kozmetikázták kicsit az eredményt, de az 5-2 is mindent elmond a két csapat közötti különbségről.
- Jó meccset játszottunk jó játékvezetés mellett, melyen végig kezünkben tartottuk az irányítást. Megfelelő agresszivitással igyekeztünk letámadni és a saját térfelén tartani az ellenfelet. Biztos, hogy ezekben a fiúkban nagy potenciál van, bárkivel képesek felvenni a versenyt, ráadásul a bajnokság során egyre inkább csapattá formálódtak. A mai teljesítményért minden pályára lépő játékost dicséret illet - mondta Kikity Márió vezetőedző.

Ennél is több gólt, ráadásul nem kicsi fordulatot hozott az U15-ösök csúcsrangadója, melyen a mieink az Uram (Trescsula) - Kiss G. - Dáné, Paublusztig (Kiss K.), Gajda (Bányász), Varga (Kovács), Trombola (Kiss K.), Geszti (Szabó), Fülöp, Huszár, Szegedi (Szívós) összeállításban küzdöttek.
A mérkőzés szinte álomszerűen kezdődött, hiszen a 6. percben Trombola Vilmos és Geszti József góljaival már 2-0-ra vezettünk, a jó sorozatot pedig a 29. minutumban Dáné Szebasztián, majd nem sokkal később Szegedi Zsombor folytatta, így a szünet előtt már 4-0-ra vezettünk. Apró szépséghibának tűnt, hogy a 39. percben egy büntetőből közelebb jött a SZEOL.
Amilyen jól kezdődött az első játékrész, olyan rosszul indult a második, a vendégeknek jót tett a szépítő gól, és a grosicsos fiúk közreműködésével az 55. percben már 4-4 volt az állás. Ebben a lélektanilag rendkívül nehéz helyzetben is fel tudott állni a csapat, mely nagy lendülettel futballozva ott folytatta, ahol az első félidő végén abbahagyta. Az 57. és a 61. perc között pedig Dáné, Huszár és Geszti révén háromszor terhelte meg az ellenfél kapuját, így a végén egy egészen elképesztő végeredményt könyvelhettünk el, együttesünk 7-4-re nyert a listavezető, a korábbi 22 mérkőzésén 8 gólt kapó SZEOL "A" ellen.

- A mérkőzés előtt le akartam venni a terhet a játékosok válláról, azt szerettem volna elérni, hogy ne legyen rajtuk nyomás, ugyanakkor az is fontos volt, hogy mutassák meg, mire képesek. 4-0 után a játékvezetők visszahozták a meccsbe az ellenfelünket, a szünetben ráadásul hiába mondtam, hogy hagyjuk őket támadni, és ne nyíljunk ki, ennek perceken át pont az ellenkezője történt. Miután újra rendeztük a sorokat, már nem volt gond, sőt, volt még 3-4 olyan helyzetünk, melyeket könnyedén értékesíthettünk volna. Elégedett vagyok a játékkal, a hozzáállással, fontos, hogy sok akciógólt lőttünk. Most persze sajnálhatjuk a vásárhelyi meccset, de ettől függetlenül joggal ünnepelhetünk, NB I-es szintű meccset játszottunk, megérdemelné az első osztályt ez a a korosztály - értékelt Halász László vezetőedző.

A képen Tóth Bence (U14), aki csereként beállva duplázott.