U16-U17: győzelmeket hozott a csatárkodó védő és a gyenge játék

399640-gaspar-bence.jpg
Két, a gólkülönbséget tekintve is magabiztos siker született a Grosics-Vác mérkőzéseken. Takács László jól keverte a kártyákat, és a védő Gáspár Bencéből kétgólos csatárt faragott, PIri Ottó pedig leginkább annak örült, hogy szerinte a szezon gyengébb játékával is sikerült nyerni.

A Grosics Akadémia a Szabó - Vitéz (Nágel), Bartik, Bitó, Antman (Zöldi), Sándor, Fórizs (Gergely), Gáspár, Bús (Kókai), Pandur (Kárpács), Rácz összeállításban lépett a gyulai centerpálya gyepére, és játszott sokáig izgalmas és szoros mérkőzést az eddig mindössze egyetlen pontot szerző Váccal. Mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de az első gólt a szünet előtt nem sokkal Rácz Martin szerezte, megalapozva ezzel a jó folytatást. A második félidő elején előbb Gáspár Bence, majd Sándor Bence vette be az ellenfél kapuját, majd a 80. percben előbbi duplázott, így alakult ki a 4-0 a végére.

- Szép gólok, jó játék és hozzáállás jellemezte a mai találkozót a remekül előkészített centerpályán. Az első félidő szoros volt, a magassági és fizikai fölényben lévő vendégek pontrúgásai nem voltak veszélytelenek. Játékban a csatárként remekül teljesítő Gáspár Bence vezetésével azonban felülmúltuk őket, és megérdemelten szereztük meg a három pontot. Ehhez gratulálok a csapat minden tagjának! - mondta Takács László vezetőedző. A csapat 15 ponttal a 3. helyen áll.

Az U17 a Mihelea - Manga, Bány, Seres, Danicsipak (Mészáros), Kispál (Timkó), Radics (Juhász), Tóth, Galacs, Sipos (Dénes), Huszár összeállításban húzta be a 3 pontot, igaz, közel sem könnyed játékkal. Az első félidőben mindkét csapat szerezhetett volna gólt, de csak helyzetekig és kapufákig jutottak. A jeget Huszár Dominik törte meg a 39.percben, egy lepattanó labdával jó cselt csinált, majd ballal kilőtte a hosszút.
A szünet után már jobban látható volt a tabellán meglévő különbség, ezt Galacs Erik és Timkó Patrik találata is bizonyította, vagyis végül 3-0-ra győztünk.

- A szezon leggyengébb játékával nyertünk, nagyon gyengék voltunk, a fiúk túl könnyedén vették ezt a meccset. A szünetben megbeszéltük, hogy min kell változtatni, ezután már többé-kevésbé rendben mentek a dolgok. Az jó, hogy berúgtuk a helyzeteinket, de nagyon sokat kell még javulnunk. Várjuk a Pécset, tartozunk nekik az eddigi két vereségért - értékelt Piri Ottó vezetőedző. A 20 pontos Grosics továbbra is vezeti az alsóházi rájátszást.

A képen Gáspár Bence, aki régebben csatár volt, de egy ideje védőként áll hely. A Vác ellen most újra csatárként villogott.