U14-U15: a csabaiak ellen is hibátlanok maradtunk

520596-uram-janos.jpg
Pénteken, a Békéscsaba ellen folytatódott az U14 és az U15 dicsőséges tavaszi hadjárata. Mindkét csapatunk számára kemény diónak bizonyult az ellenfél, melynek azért csak sikerült feltörni a védelmét, és végül magabiztosan behúzni a 3 pontot.

Az egész találkozón fölényben játszott a Nagy - Trescsula, Kovács, Irházi, Illés, Percze, Lestyán, Bohák, Krizs, Simon, Rácz összeállítású Grosics az első péntek délutáni találkozón. A mieink birtokolták többet a labdát, és bár a fiúk több helyzetet kialakítottak, ezeket egészen az első játékrész végéig nem sikerült gólra váltani. A 36. percben aztán egy jó visszapassz után a középen érkező Simon István a kapuba helyezett. A folytatásban sem változott érdemben a játék képe, a grosicsosok uralták a találkozót. Az "i"-re a pontot a 77. percben Rácz Máté tette fel, aki 16 méterről bombázott a csabai kapuba, így a vége 2-0 lett.

- Végig jól játszottunk, a 80 percből körülbelül 60-ban nálunk volt a labda. Az első félidőben hiányzott a támadások jó befejezése, az utolsó pillanatokban mindig becsúszott valami hiba. A második félidőben sokat javult a játék, a fiúk megcsinálták azt, amit gyakoroltunk. Ezt a lelkesedést kell fenntartanunk a következő meccsekre - értékelt Kikity Márió vezetőedző.

Nehezebb dolga volt a tabellán az egyik közvetlen riválisnak számító csabaiak ellen az Uram - Kiss G. (Dorogi), Bányász, Paublusztig, Kovács (Szívós), Varga, Trombola (Kiss K.), Geszti, Fülöp, Huszár, Szegedi (Szabó) összeállításban pályára lépő grosicsos gárdának. Az első 20 percben a komolyabb hazai nyomás ellenére sem született gól, majd a félidő felétől egyre kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Ebben az időszakban Uram János tett a legtöbbet azért, hogy ne kerüljünk hátrányba, egészen konkrétan azzal, hogy kivédte a csabaiak büntetőjét.

A szünet jót tett a társaságnak, innentől már az történt, amit látni szerettünk volna. Halász László tanítványai a jó mélységi passzoknak és a sikeres kombinatív játéknak köszönhetően három akciógóllal terhelték meg a vendégek kapuját, sorrendben Szegedi Zsombor (49.), Huszár Ádám (62.) és Kiss Gergő (66.) volt eredményes.

- Az idei első komolyabb ellenféllel szemben sikerült nyernünk. Az első félidő első felében jól játszottunk, a 20. és a 40. perc között viszont kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Ebben az időszakban sok hibát követtünk el a saját térfelünkön, ebbe a sorba írható az a tizenegyes is, melyet Uram János kivédett. A második félidő már rendben volt, a három gól mellé még három-négyet szerezhettünk volna. Elégedett vagyok nemcsak az eredménnyel, hanem a játékkal is - mondta Halász László vezetőedző.

A képen a büntetőt hárító kapus, Uram János (U15).