U19: értékes 3 pontot hoztunk Kecskemétről

298838-molnar-janos.jpg
Több szempontból is nagy tétje volt U19-es együttesünk szombat délutáni, kecskeméti fellépésének. Egy esetleges győzelemmel az alsóházi rájátszás "felsőházához" csatlakozhatott a Grosics, ráadásul rég nem fordult elő, hogy egy hétvégén mind az öt csapatunk nyerjen, most viszont erre is volt esély.

Hiába nyertünk ősszel 3-0-ra a Mercedes-Kecskeméti LA ellen a hétvégén már a felnőtt, NB II-es csapatban bemutatkozó Zádori Krisztián mesterhármasával, a tavaszi találkozó egészen másnak ígérkezett. Az őszt soros ellenfelünk úgy zárta a 10. helyen, hogy annyi pontot szerzett, mint a felsőházi folytatást elérő, 7. Vasas és a 8. ZTE. A tavaszt viszont nem kezdték jól, kikaptak a Haladástól, így hazai pályán nyilván a 3 pont begyűjtését tervezték a Csóka - Süli, Fehér, Zsömbörgi, Treiber, Deli, Gábor (Popovics), Farkas (Bakos), Balogh (Katona), Takács (Apro), Molnár (Siska) összeállítású Grosics Akadémia ellen.
A meccs aztán mást hozott számukra, a 7. percben egy jó labdával kilépő Farkas Norbertet a 16-oson belül piros lapot érően buktatta az egyik hazai játékos, a megítélt büntetőt pedig Molnár János értékesítette. A vezetés megszerzése után is stabilan védekeztünk, bár a gépezet nem mindig működött olajozottan, például amikor Gábor Lukács passza után Balogh Gusztáv a kapussal szemben nem tudta gólra váltani az ígéretes lehetőséget.
A másik félidőben úgy tűnt, megbosszulhatja magát a több kihagyott helyzet, mert a 62. minutumban Csóka Bence már csak a kiállítás árán tudta megállítani a kecskeméti akciót. A büntető azonban a kapufáról kifelé pattant. Goran Ljubinkovics cserékkel igyekezett frissíteni fáradó csapatán, mely végül megtartotta előnyét, és 1-0 arányban nyert.
- Védekezésben nem voltunk olyan rosszak, de támadásban több higgadtságra lesz szükségünk. Öt-hat olyan helyzetet hagytunk ki, melyeket gólig vihettünk volna. Az elmúlt időszak terhelésétől fáradt volt a csapat, de a játékkal nem vagyok elégedett. Az eredménnyel viszont igen, ráadásul külön öröm, hogy nem csak mi nyertünk, hanem valamennyi grosicsos csapat - mondta Goran Ljubinkovics vezetőedző. U19-es együttesünk 2 forduló után a 4. helyen áll a 6-6 pontos Kaposvár és az ETO, valamint a hozzánk hasonlóan 4 egységet gyűjtő Haladás mögött.

A képen Molnár János, akinek a büntetője 3 pontot ért.