U16-U17: óriási győzelem és vereség az FTC meccseken

A forduló meglepetését okozta U17-es csapatunk, mely nagyszerű játékkal 3-0-ra győzte le a bajnoki címre hajtó Ferencvárost. U16-os együttesünk a zöld-fehérek elleni találkozó egyes részeiben dominált, ám a jobb erőkből álló IX. kerületiek megérdemelten, a játék képe alapján kissé túlzott arányban nyertek 4-0-ra.

Szombat délután előbb a Takács (Zsibrita) - Manga, Sallai, Seres, Radics, Rozs (Juhász), Huszár (Danicsipak), Galacs (Timkó), Balogh, Tóth K. (Kispál), Pandur összeállítású U17-es együttesünk lépett pályára. Piri Ottó csapata ugyan nem számított a találkozó esélyesének, de mint azt a vezetőedző korábban elmondta, a négy nagy csapat ellen legalább egyszer szeretnének meglepetést okozni. Ez eddig nem sikerült, és a Ferencváros elleni derbi sem ígérkezett habkönnyűnek.
Ennek ellenére együttesünk útját előbb egy kimaradt ziccer, egy többek véleménye szerint nekünk járó büntető, majd egy újabb nagy, kimaradt lehetőség szegélyezte, miközben az FTC játékosai némi meglepetéssel azt állapíthatták meg, hogy ez a Grosics nem az a Grosics, mint amit vártak. A félidő végéig csupán egy, kisebb helyzetig jutó vendégek meglepetése akkor lett teljes, amikor a 40. percben Seres Bence a kapujukba bólintott. Rá 4 perccel a legutóbb inkább a helyzetek kihagyásában jeleskedő Balogh Gusztáv bizonyította, hogy a Puskás elleni kudarc nem viselte meg, csatárunk jó lövésével így a szünetre kétgólos előnnyel vonulhattunk.
A kemény, olykor látványos és eredményes futball sokat kivett a fiúkból, a lehengerlő első játékrész után érezhetően visszavettek a srácok a tempóból. A Ferencváros sem véletlenül áll ott, ahol, így ezt az időszakot leginkább az ellenfél uralta. Nem kis részben a nagyszerűen védő Takács János bravúrjainak köszönhetően ezt az időszakot is átvészeltük, a végén pedig újra erőre kapva sikeres kontrákat vezettünk. A sok csere közepette az "i"-re a pontot Tóth Kristóf 87. percben szerzett gólja tette fel, együttesünk - nem túlzás - óriási meccsen olyan győzelmet aratott, melyre ezek a fiúk jó eséllyel évek múlva is emlékeznek majd.
- A harciasság és az akarat 10-ből 10 pontot érdemel, most úgy játszottunk, ahogy tudunk, élveztük a futballt! Hat 2000-es születésű játékossal is megmutattuk, hogy komoly teljesítményre vagyunk képesek, látszik az elvégzett munka eredménye. A négy nehéz meccsünkre 3 pontot terveztem, ez most összejött, de az MTK ellen is mindent megteszünk majd a pontszerzésért. Ha az utolsó három mérkőzésünk úgy alakul, ahogy szeretnénk, még a felsőházi rájátszás sem tűnik elérhetetlennek - mondta Piri Ottó vezetőedző.

Jó ideig partiban volt az erősebb Ferencvárossal a Szabó - Mondics, Bartik, Rácz (Orosz), Antman (Bús), Sándor, Fórizs (Szegedi), Mészáros (Baksai), Balogh, Sipos, Kárpács (Vitéz) összeállítású Grosics. A vendégek ezzel együtt nemcsak saját teljesítményüknek köszönhetően jutottak a 4-0 (2-0)-ás végeredményig, ehhez a mi csapatunk sajnos nagy, ki nem kényszerített hibákkal járult hozzá.
- Nem játszottunk rosszul, de olyan hibákat vétettünk, melyeket nem volna szabad. Több magas hőfokú meccs és több rutin kell ahhoz, hogy ezek ne történjenek meg. Voltak a mérkőzésen olyan időszakok, főleg az elején, amikor domináltunk. Sérülés és betegség is sújt minket, volt néhány meglepő ítélete a játékvezetőnek, ennek ellenére lehetett volna szorosabb is az eredmény. A fiúk igyekeztek, különösen Sipos, Bartik és Sándor Bence tett sokat a pályán - értékelt Takács László vezetőedző.