U16-U17: bosszantó hibák a Honvéd ellen

Tudtuk, hogy nem a mi csapataink a favoritok a Budapest Honvéd-MFA elleni találkozókon, így az U16-soknál és az U17-eseknél is 1-5-ös végeredmény sem meglepő, de utólag azt lehet mondani, ezekben a találkozókban több volt.

A biztonságos védekezésre építette Szabó D. (Uram) - Mondics, Nagy, Gáspár, Bartik, Balogh (Sándor), Fórizs, Mészáros (Orosz), Sipos (Zöldi), Pandur, Kárpács (Rácz) összeállítású csapata játékát Takács László. Mindez egészen sokáig működött is, komolyabb lehetőségek egyik oldalon sem alakultak ki, ezt persze mi bántuk kevéssé. Csapatunk fegyelmezetten védekezett, védelme jól zárt egészen a 30. percig. Ekkor egy banális hibából, kapusunk egy rossz passzából megszerezte vezetést a Honvéd, mely a szünetig két hasonló eset után - egy másik rossz passz és egy bevédett labda - 3--0-ra növelte előnyét.
Ezek után nem maradt túl sok eldöntetlen kérdés, a második félidőben a vendégek még kettő, együttesünk Kárpács Erik révén a 65. percben egy gólt szerzett, így a vége 1-5 lett.
- Fél órán át tartottuk magunkat, egyenrangú ellenfelek voltunk, de vannak olyan játékosok, akik nem tudnak felnőni a feladathoz. Sajnálom azt a 6-7 embert, akik alázattal tették a dolgukat. A Honvéd jobb csapat, fizikálisan és játékban is többet tudnak, ezért egy esélyünk volt, mentálisan föléjük nőni. Nem sikerült, de nem szabad csüggedni, lesz ez még jobb, a fejlődés lehetősége adott, a többség hozzáállásával nem is vagyok elégedetlen - értékelt Takács László vezetőedző.

Hasonló forgatókönyv szerint alakult a 17-esek találkozója is, a Takács (Véha)  - Juhász (Manga), Sallai, Seres, Radics (Danicsipak), Rozs (Kispál), Sallai, Huszár, Galacs (Timkó), Balogh G., Tóth K. összeállítású Grosics itt csak a 17. percig tartotta magát. Igaz, ezután Seres Bence a kapussal szemben állva került ziccerbe, újabb gólt mégis a Honvéd szerzett, a szünetben a vendégek 2-0-ra vezettek. A második félidőben tovább növelte előnyét a fővárosi együttes, Huszár Dominik szépítő találata a 65. percben már 5-0 után jött. Itt sem lehet azt mondani, hogy csapatunk teljesen alárendelt szerepet játszott volna, a Honvéd persze jobb volt - a negyedik góljuk kivételével minden találatukat komoly egyéni hiba előzte meg -, de Piri Ottó tanítványai előtt is nyílt jópár lehetőség a gólszerzésre.
- Partiban voltunk, a játék képe alapján ez a végeredmény nem reális. Volt hat kapura lövésünk, két szöglet utáni fejesünk, így akár 3-3 is lehetett volna a vége. Az ellenfélnél hét válogatott, nálunk hét 2000-es születésű játékos lépett pályára. Jól fog jönni a két hetes szünet - mondta Piri Ottó.