U17: biztató döntetlen idegenben, a Bozsik ellen

u17.jpg
Emberhátrányban állt fel, és egyenlített Nyíregyházán az NB II-es rájátszás második, egyben utolsó körének első mérkőzésén akadémiánk U17-es együttese. Klausz László vezetőedző a lefújás után nem volt elégedett, de szomorkodnia sem kell az idegenben elért 1-1 miatt. A továbbjutás a szombati, gyulai mérkőzésen dől el.

A Gödöllő utáni, kiütéses győzelmeket követően a Szolnok ellen kemény küzdelemben továbbjutó Nyíregyháza volt a Grosics Akadémia soros ellenfele. A már közvetlenül az NB I-ért folyó küzdelem első párharcát szerda este a Nyírségben rendezték, és az hamar világossá vált, hogy a Bozsik nem a Gödöllő, vagyis a mieinknek ezúttal keményebb ellenféllel kellett farkasszemet nézniük.
Az első játékrészben a nyíregyháziak agresszív, hosszú átadásokra építő játéka nem kedvezett a Csóka - Farkas, Seres, Treiber - Molnár, Tóth, Barbu, Balogh (Galacs), Mannheim - Bojtos, Povázsai összeállítású Grosicsnak, legalábbis nem sikerült igazán hatékonyan érvényesíteni a letámadásos játékot. Az 59. percben jött a találkozó első nagy fordulópontja, az ellenfélre rácsúszó Seres Bencét a játékvezető kiállította, így a Nyíregyháza óriási esélyt kapott. A hazaiak a 79.percben váltották gólra az emberelőnyt, de a grosicsosok óriási lelkierőről tanúságot téve, az elfáradó Balogh Gusztávot váltó Galacs Erik révén a 87. percben egyenlítettek, a fiatal tehetségnek egyébként ez volt a harmadik labdaérintése a mérkőzésen. A végén akár a győzelem is összejöhetett volna, de a fiúk erejéből "csak" egy kapufára futotta, így a vége 1-1 lett.
- Nem vagyok elégedett, de szomorú sem lehetek, hiszen emberhátrányban sikerült felállni. Jobb játékra számítottam, főleg az első félidőben, az ellenfél kellemetlen, a játékra kevésbé törekvő, hosszú ívelésekre építő stílusa ellen nehezen tudtuk alkalmazni a letámadást. A lényeg: kedvező pozícióból várjuk a visszavágót - értékelt Klausz László.