Játékosfigyelő: Zádori Krisztián

zadori-krisztian.jpg
Ősztől a felnőttek keretét erősíti az U21-es csapat gólkirálya. Zádori Krisztián egyik legfontosabb feladata most ez erősítés, hiszen a rutin megszerzése mellett leginkább erőnlétileg kell fejlődnie.

NÉVJEGY

Zádori Krisztián
Született: Szeged, 1997.01.15.
Posztja: középcsatár
Klubjai: Tisza Volán, Grosics
Mezszáma: 20
Példakép: Ruud van Nistelrooy

- Egészen sok időt futballoztál Szegeden, miért váltottál, és választottad a gyulai akadémiát?
- Csapatot szerettem volna váltani, és tetszett a Grosics. Jók voltak a körülmények, szimpatikus volt az egész.

- Az edződ szerint leginkább fizikálisan kell fejlődnöd. Egyetértesz vele?
- Igen, és meg is fogadom a tanácsait nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. Próbálok sokat erősíteni, plusz edzésekre járok, ahol többek között fekvőtámaszok, emellett súlyzózások, felülések vannak a porondon.

- A csapat gólkirályaként mit tartasz eddigi pályafutásod legemlékezetesebb momentumának?
- Nagyon szívesen emlékszem vissza a tavaly augusztusi Kocsis emléktornára, ahol a Barcelona, a Puskás Akadémia és a Ferencváros ellen léptünk pályára. Utóbbiak ellen mesterhármast lőttem, és én lettem a torna gólkirálya. A csapattal a3. helyen végeztünk.

- Kik azok a társak a pályán, akiknek a legtöbbet köszönhetsz?
- Igazából az egész csapatot említhetném, de ha ki kell emelni valakit, akkor Visnyei Dávidot és Lipták Ákost szeretném megemlíteni. Mindkettejüket régóta ismerem, sokat játszottunk együtt, jól ismerjük egymást.

- Az akadémia névadója, Grosics Gyula mondta, hogy a jelenlegi magyar futball legnagyobb baja a morállal van. Tizennyolc évesen hogy látod ezt a kérdést, szerinted mi segítene a legtöbbet?
- Nagy dolog lenne, ha a fiatalok több lehetőséget kapnának a nagyobbak között. Ha nem lenne olyan sok külföldi a felnőtt együttesekben, hanem inkább a hazai tehetségek léphetnének pályára, az kinyitna egy kaput a korosztályom előtt.

- Jövőre már a felnőtt kerethez tartozol, ki is szorítod a kezdőből Germán Tamást?
- A harmadosztályban és idén, az NB II-ben is edzettem együtt a nagyokkal. Elsődleges célom az, hogy pályára lépjek, remélem, erre lesz lehetőség, mindent meg fogok tenni érte.

Takács László: Krisztián egy jó mentalitású, tudatos játékos

takacs-laszlo.jpg- Krisztián hamar ráérzett a jó támadójáték ízére, nagyszerűen feltalálja magát. Technikailag képzett, fejjátéka jó - jellemezte csatárát Takács László. Az U21-es csapat vezetőedzője elmondta, Krisztiánnak főleg fizikálisan kell előrébb lépnie. Ha erősödik, játéka még dinamikusabbá válhat. Emellett az is fontos, hogy több rutint szerezzen. Ebben sokat segít a felnőttek között eltöltött idő. - Nemcsak a játékát fogadják el a felnőtt keret tagjai, hanem emberileg is befogadták. Úgy vettem észre, jól beilleszkedett a nagyok közé. Ez nem a véletlen műve, hiszen egy jó mentalitású, az elképzeléseit tudatosan megvalósító játékosról van szó. Ha pályafutása sérülésmentes lesz, magasabb szinten is helytállhat - mondta Takács László.