U14, U15: Hoztuk a kötelezőt Karcagon

gaspar-bence.jpg
Mindkét korosztály magabiztos győzelmet aratott az NB I-es bajnokság keleti csoportjában, a Karcag vendégeként.

Nem sok veszély fenyegette az U14-esek győzelmét a csoport utolsó helyezettje ellen. Kikity Márió együttese az Uram (Trescsula) - Fülöp, Nagy S., Gajda, Kovács Zs. - Gáspár, Lestyán (Tolnai), Sebők, Trombola - Szívós (Szegedi), Szabó E. (Szalai) összeállításban lépett pályára.
Gáspár Bence a 23. és a 37. percben is betalált, így a szünetre már kétgólos előnnyel vonulhattak akadémistáink. A második játékrészben Szegedi Zsombor növelte az előnyt, a vége így 3-0 lett.

- Jól szervezetten, tempós futballt játszottunk úgy, hogy azok a fiúk is pályára léphettek, akik eddig kevesebb időt tölthettek éles mérkőzéseken. Kezd alakulni egy olyan, a szó pozitív értelmében akár "balkáninak" is nevezhető mentalitás, mely olvasatomban a fegyelmezett, letámadásra, jó koncentrációra, erős küzdőszellemre képes csapatok jellemzője. Külön kiemelném, hogy öt félidő óta nem kaptunk gólt - értékelt a vezetőedző, Kikity Márió, aki különösen elégedett volt Nagy Sándor, Lestyán, Sebők és Gáspár teljesítményével.

Jobban meg kellett izzadnia a 3 pontért a Dobi Róbert vezette U15-ös együttesnek, bár abban, hogy sokáig vezetett a hazai gárda, annak is szerepe volt, hogy gyulai oldalon több olyan játékos is szerepet kapott, akik kevesebbet játszanak. Csapatunk ezúttal a Szabó D. - Mondics (Rácz), Manga, Zöldi, Sándor (Horváth D.) - Bartik (Fórizs), Sallai (Nágel), Kárpács (Boros), Sipos - Orosz (Mészáros), Galacs összeállításban lépett pályára.
A karcagiak egy 4. percben szerezett találattal 1-0-ra vezettek, és előnyüket sikerrel őrizték egészen a második félidő legelejéig. Innentől a Grosics nem sok esélyt hagyott, Kárpács a 46., Sipos az 56., Galacs a 65., míg Sallai a 71. percben zörgette meg a hálót. A Karcag szépített, de a különbség akár nagyobb is lehetett volna, a vége így 4-2 lett a javunkra. - Ezen a mérkőzésen lehetőséget kaptak azok is, akik kevesebbet játszanak. Sok helyzetet alakítottunk ki, ezekből sok ki is maradt, reálisan nézve két gólnál nagyobb volt a különbség a két csapat között. Három, egymást követő győzelem után most az eddig veretlen Honvéd ellen készülünk, annak a találkozónak nem mi vagyunk az esélyesei - mondta Dobi Róbert vezetőedző.

A képen: Gáspár Bence (U14)