U14: Nyolc új labdarúgó a keretben

A Grosics Akadémia legfiatalabb korosztálya a felkészülési időszakban hét mérkőzést játszott, Kikity Márió vezetőedző erről és a sikeres bajnoki rajtról is beszélt honlapunknak.

A téli átigazolási időszakban nyolc új játékossal bővült a keretünk – mondta a a szakvezető, majd hozzátette: - A 2000-es születésűek közül Boros Dominik, Manga Milán, Sándor Bence, Sípos István, Nágel Gergely, Mészáros András, míg a 200-esektől Gáspár Bence, Szívós Bence érkezett hozzánk. Az alapozás során hét barátságos mérkőzést játszott a csapat, ezek a következők voltak:

  • Grosics Akadémia – Gyula Termál 8:0
  • Grosics Akadémia – Gyula Termál 17:0
  • Grosics Akadémia – Szabadkígzós 30:0
  • Grosics Akadémia – Békéscsaba Előre 6:2
  • Temesvár – Grosics Akadémia 4:0
  • Grosics Akadémia – Békéscsaba Előre 2:2
  • Grosics Akadémia – Gyula Termál 5:1

 

A barátságos mérkőzések fontosak voltak a felkészülés szempontjából, hiszen lehetővé tették, hogy a társaság tovább fejlődjön és csapattá kovácsolódjon a tavaszi szezon kezdetére. Nem élhetünk a múltban, meg kell mutatnunk, hogy egyre kevesebb hibával játszunk és győzni, pontokat akarunk szerezni. Elszántnak és sikerre éhesnek kell lennünk a bajnokság második felében. Ennek szellemében vágtunk neki a tavaszi rajtnak, amelyet a Sajóvölgye elleni 2-1-es sikerrel ünnepeltünk. Kezdőcsapatunk a következő volt: Uram János - Sándor Bence, Nágel Gergely, Kovács Zsolt, Gajda Tamás - Szegedi Zsombor, Baksai Zsolt, Boros Dominik - Gáspár Bence, Manga Milán. Csereként pályára lépett még Mészáros András, Gonda Lajos, Bartik Milán, Bognár Patrik, Sebők Milán, Szívós Bence. A találkozón mindkét gólunkat Sándor Bence szerezte, az elsőt a 49-ik, a másodikat az 53-ik percben. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, ugyanis a játékosok óriási akarással és lendülettelfutballoztak. Tudtuk, hogy tehetséges játékosaink vannak, ezt pedig most be is bizonyították. Mindenki maximálisan odatette magát a győzelem érdekében, jóllehet az elején kaptunk egy gólt, de nem engedtük, hogy ez kizökkentsen bennünket a lendületből, nem veszítettünk a magabiztosságunkból, hajtottunk tovább és sikeresen megfordítottuk az eredményt. Csapatunkban nagy lehetőség rejlik, továbbra is keményen kell dolgoznunk, folytatnunk kell azt a kemény a munkát, amit elkezdtünk. Adott a lehetőség a folyamatos fejlődésre, és ezzel élni is szeretnénk.