U17: pontszerzés emberhátrányban

A HLSZ Kupa keretében döntetlennel kezdte a szezont U17-es csapatunk. Horváth Péter legénysége Mezőkövesdről tért haza „pontosan”, amelynek értékét jelzi, hogy azt emberhátrányban érte el a csapat. A találkozó jegyzőkönyve mellett a vezetőedző értékelés is megtalálható.

Mezőkövesd - Grosics Akadémia 1:1 (0:0).

Grosics Akadémia: Siska-Kasuba, Polonszki, Barbu, Urbán-Povázsai, Kriska-Mannheim,Bojtos, Takács-Vörös.

Cserék: Kalmár, Mészáros, Balogh, Cságrány, Egri, Treiber, Farkas.

Gólszerző: Balogh.

Jók: Kriska, Kasuba, Kalmár, Mészáros, Balogh, Cságrány.

A lefújást követően honlapunk érdeklődésére Horváth Péter vezetőedző szakmailag így értékelt:
- Havas, szeles, hideg időben, egy első osztályú csapat ellen küzdelmes helyenként nagyon szép játékot produkált a csapat. Az első félidő közepén emberhátrányba kerültünk, de rövid idő alatt rendeztük a sorainkat, és még tíz emberrel is nekünk voltak helyzeteink. Az ellenfél kevés támadásai során egy szögletet követően gólt kaptunk, de ez sem fogta meg a csapatot, csak az volt a kérdés hogy mikor találunk be az ellenfél kapujába. Végül Balogh szemfülességével sikerült egyenlíteni. A mérkőzés összképe alapján nyerni lehetett volna de a finomabb megoldások a felkészülés ezen szakaszában még elmaradtak. A csapat minden tagja becsülettel végezte a dolgát.

Ezt követően a tréner a felkészülésről is beszélt:
- Két hét telt el az alapozásból, ami az első héten még jó időben zajlott, ám a második héten már kezdett lehűlni az idő. A csapat szinte minden tagja végig dolgozta ezt a rövid időt, amit kemény munkával végzünk. A verejtékes tréningek ellenére szerencsére kevés a sérültünk, egy-két apróbb dolgot leszámítva. A fiúk hozzáállása kiváló, reméljük, hogy a kemény munka a bajnokságban jó eredményekben köszön vissza. Úgy tűnik, hogy a keret erősödik három szerbiai magyar játékossal, és reményeim szerint két gyirmóti labdarúgó is érkezhet. Ez által egészséges versenyhelyzet kialakulásával vághatunk neki a tavaszi szezonnak.