U14: idősebb ellenfelekkel edződött a gárda

1a160c23-4189-4538-976c-5b42728d32dc.jpg
Alapvetően nem az elért eredményben mérhető igazán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U14-es együttesének a teljesítménye. A gárda lényegében egy évvel fiatalabb átlagéletkorú kerettel is a regionális bajnokság alsóházának élmezőnyében végzett.

Az ősz amolyan alapozó időszaknak is nevezhető, hiszen a vármegyei U13 után, ahol még nyolc játékossal, a pályán keresztbe futballoztak a fiúk, a mögöttünk lévő bajnoki évben már nagypályán, tizenegy kezdőjátékossal kellett helytállni. - Ősszel igyekeztünk megalapozni azt a fejlődést, melynek tavasszal már jól látható jelei voltak. A fiúk csapattá értek, igazán hiányérzetünk sem lehet, egyedül a Békéscsaba elleni vereség bosszant kicsit, ha azt megnyerjük, elsők vagyunk, persze tudjuk, nem az eredmény a legfontosabb - mondta Fülöp Tamás vezetőedző, akinek a munkáját tavasszal Kovács Imre segítette. - Általában nem volt könnyű idősebbek ellen futballozni. A mi keretünkben öt 2010-es játékos van, de közülük hárman játszottak rendszeresen, vagyis folyamatosan erősebb ellenfelekkel küzdöttünk, de ennek nagyon sok előnye lesz a jövőre nézve - emlékeztetett, és köszönetet mondott Kovács Imrének és szülőknek a sok támogatásért. 

A csapatból Virág Tibor és Balogh László a szegedi anyaegyesülethez igazol, így ők a következő évet már a Szent Gellért Fórumban kezdik. 

Fülöp Tamás több játékost is kiemelt az elmúlt évi teljesítménye miatt, elsőként Gyepes Balázst említve, akinek a teljesítményére etalonként hivatkozott. Czinanó Tamást sok gólja és gólpassza emelte az átlag fölé, Mezei Krisztofer pedig házi gólkirály lett. Molnár Leventét stabil játéka az egyik vezéregyéniséggé emelte, Csizmarek Levente pedig kiegyensúlyozott teljesítményével vált a csapat hasznára. A gárda legtöbbet fejlődő tagja Csökmei Bence és Ekker Dávid volt.