U15: a Csengerrel csap össze a Grosics a feljutásért

441272143-752859057018978-8009141230883330377-n-masolat.jpg

Az idegenbeli, 8-3-as győzelem után a hazai 0-4 is belefért a Csenger együttesének, mely a fővárosi Testvériség gárdáját gyűrte le a rájátszás első körében. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U15-ös, regionális bajnokcsapata így Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei ellenféllel találkozik szombaton és szerdán. . 

Az elmúlt napokkal kapcsolatban Hidvégi Imre vezetőedző arról beszélt, hogy a két hetes szünet nem jelent egyértelmű előnyt számukra, hiszen az ellenfél éles meccseket játszott, és harcban maradt, de ez az időszak arra mindenképpen jó volt, hogy a sérültek gyógyuljanak. - Elsősorban a lelki, mentális felkészülés játszotta a főszerepet, hiszen fizikailag az év során már elvégeztük azt a munkát, amit kellett. Hárman sajnos betegséggel küzdenek, de összességében úgy vélem, a párharc azon múlik majd, hogy melyik csapat lesz erősebb fejben - mondta a szakember. 

Hidvégi Imre emlékeztetett, a bajnokság közben sok kiélezett meccset játszott a Grosics, a fiúk pedig el bírták viselni a tétet. Nem egy olyan mérkőzést is megnyertek, amelyeken nem ment a játék, ez pedig bizakodásra ad okot a rájátszás előtt. 

- Az ellenfél egy fegyelmezett, harcias csapat, melyet jó játékosok alkotnak. Az egész éves munka alapján, amelyik csapat eljut idáig, megérdemli az osztályváltást, mi persze azon leszünk, hogy sikerrel vegyük a párharcot. Az alapján, ahogy számunkra az idei év kezdődött, nem volt várható, hogy eddig eljutunk. Ezért is próbáltam hangsúlyozni a fiúknak, hogy ez a két meccs ne teher legyen számukra, hanem próbáljanak meg igazi örömfocit játszani! - fogalmazott Hidvégi Imre.