U16: emberhátrányban nyert a Grosics Bácsalmáson!

ff075b5e-ab52-4144-8885-79c7b9d34fdb.jpg

Az eredmények alakulásának köszönhetően már bajnokként utazott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U16-os csapata a vasárnap délutáni, bácsalmási mérkőzésre. Bali István a Pojendán - Halay, Boga, Kovács-Kulcsár, Benedek, Molnár (Pohner), Fojka, Lőrincz Sz., Kánis (Vasvári), Kovács Z. (Nagy Zs ), Csumpilla összeállításban küldte pályára tanítványait. 

Sok pontatlanság jellemezte a gyulai gárda játékát, igaz, a zártan védekező Bácsalmás is igyekezett megakadályozni a vendégek kibontakozását. A huszonkilencedik percben mégis sikerrel jártak a mieink, Halay Mihály hozta játékba Kovács-Kulcsár Ákost, aki remekül adott középre, az érkező Kánis Dávid pedig hat méterről nem hibázott. 

A második játékrészben is azt lehetett érezni, hogy valami nem működik tökéletesen, ezt bizonyítva az ellenfél az ötvennyolcadik percben kiegyenlített. Gondjainkat tetézte, hogy a hetvenegyedik percben Csumpilla Bencét második sárga lappal kiállították, így nehéz hajrá elé néztünk. Az emberhátrány olyan értelemben mégis jól jött nekünk, hogy a Bácsalmás nagyobb gondot fordított a támadásokra, így viszont több hely maradt a mi akcióinknak. Ezt kihasználva Kovács-Kulcsár Ákos a nyolcvanötödik és a nyolcvannyolcadik percben is bevette a hazai kaput, így a Grosics végül 3-1-re győzött. 

 

- Fölényben, de lassan, körülményesen, kedvetlenül futballoztunk. Ennél több kell majd a folytatásban! - értékelt Bali István vezetőedző.