U19: egy hét alatt két győzelem

Az elmúlt héten idegenben és hazai pályán egyaránt győzött U19-es csapatunk. Horváth Péter együttese előbb Szarvason (4-0), majd odahaza a Szolnok ellen (7-0) nyert magabiztosan, amiről a tréner rövid szakmai jellemzést is adott.

Jó hangulatú, sikeres hetet zárt U19-es együttesünk, ami persze a győzelmeknek is köszönhető. Horváth Péter tanítványai előbb Szarvason léptek pályára, méghozzá a következő összeállításban. Nagy - Gyarmati R, Kiss D, Kiss Cs, Gimesi M, - Hegedűs E, - Fluxa D, Varga L, Góman J, - Kovács B, Bajnók I. Szünet után csereként Ipacs K, Fazekas S, Valenta N. is játéklehetőséget kapott.

A szarvasi meccs után Horváth Péter így összegezte a fellépést: "A csapat végig kézben tartotta az irányítást, jól futballoztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, de a két korai gól után nem sikerült kihasználni a ziccereinket. A jó kezdésben döntő szerepet játszott, hogy ellenfelünket már a saját térfelén letámadva hibára kényszerítettük, ennek eredménye volt, hogy Bajnók egy labdaszerzés után a 7. percben gólt szerzett. A 10. percben ismét Bajnók volt eredményes, így kétgólos előnnyel fordulhattunk. A második félidőt szintén jól kezdtük, az 57. percben Kovács B. volt eredményes. Szünet után is végig magabiztos volt a csapat, egységesen játszottunk, gólt viszont csak a mérkőzés végén sikerült szerezni. Góman egy Bajnók által jól lekészített labdát védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba, ezzel beállította a 4-0-ás végeredményt. Szarvason Bajnók és Hegedűs nyújtott átlagon felülit teljesítményt. de összességében az egész csapat dicséretet érdemel, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna,"

A szarvasi diadal után a Szolnokot fogadtuk Gyulán, amelyen csapatunk ebben az összeállításban kezdett: Nagy R - Gyarmati R, Kiss D, Kiss Cs, Gimesi M - Hegedűs E - Fluxa D, Varga L, Góman J - Kovács B, Bajnók I. Később csereként Ipacs K, Fazekas S, Valenta N, Földes L, Dósa F, Mosdóczi B. is szerepet kapott az ismét jó futballt hozó találkozón. Gólszerzőink a következők voltak: Bajnók I 2, Kovács B 2, Fluxa D 2, Góman J.

Ezek után álljon itt újfent Horváth Péter rövid értékelése: "A csapat az első perctől kezdve határozottan és magabiztosan játszott. Ismét sikerült két gyors gólt szerezni, ami megnyugtatta a csapatot. Ezt követően sok szép támadást vezettünk, de az utolsó passzokba gyakran hiba csúszott. A félidőt 2:0-ás vezetéssel fejeztük be, akárcsak Szarvason, találatainkat Bajnók a 8. percben és Kovács B. a 13. percben jegyezték. A második félidőben lényegesen jobban koncentrált a csapat, sokszor kerültünk az ellenfél védelme mögé és ezúttal szerencsére ki is használtuk a helyzeteink javát. A középpályán sok labdát szereztünk, ez által lett hatékony a támadó játékunk. A mérkőzésen magabiztosan és jól futballozott a csapat. Nem bánom, hogy a szarvasi mondataimat kell ismételnem, azaz, újra gratulálok a játékosaimnak, mert ez bizony rangadó volt és ezt a mérkőzést biztosan hoztuk. Azért szokásomhoz híven ezúttal is megjelölöm a jók közül a legjobbakat, a Szolnok ellen ilyen volt Hegedűs E, Bajnók I, Fluxa D, Kovács B. produkciója, de nem győzöm hangsúlyozni, ez a győzelem megint csak a csapat közös sikere, amiért mindenki maximális elismerést érdemel."