U17: kemény munkát végez a csapat

vantara-zoltan.jpg

Hétfőn negyedik hetébe lépett a felkészülés, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U17-es együttesének tagjai tartalmas, sok hosszú távú futással jellemezhető időszakot tudnak maguk mögött. - Maximálisan elégedett vagyok az elvégzett munkával, mindenki próbálta tudása legjavát nyújtani. Fizikálisan biztosan rendben leszünk - fogalmazott Vantara Zoltán. A vezetőedző megegyezte, az első két hét zavartalanul telt, és a létszám is megfelelő volt, a harmadik héten viszont négy-öt ember hiányzott betegség miatt. 

A tervek szerint a csapat kizárólag felnőtt gárdák ellen játszik edzőmérkőzéseket. Az első találkozó a Jamina ellen ugyan elmaradt, utána viszont a Szabadkígyóssal remek meccset játszottak a fiúk. A jó erőkből álló ellenfél ugyan 3-1-es győzelmet aratott, de a Grosicsnak sem kellett szégyenkeznie a mutatott produkció miatt. Az elmúlt hétvégén az Újkígyós ellen 3-2-es gyulai siker született, itt remek hozzáállás és jó játék jellemezte a mieinket. 

- Tavasszal is azt szeretném látni, amit eddig az edzőmérkőzéseken. A fiúk elszántan, agresszívan futballoztak, és mindent megtettek a pályán - mondta Vantara Zoltán. A szakember kifejtette, egy romániai kapus érkezett a gárdához, de ő egyelőre nem rendelkezik játékengedéllyel, ugyanakkor elképzelhető, hogy lesz más csatlakozó is. Matiuta Alex Szegeden, az anyagegyesületnél folytatja pályafutását, Varga Bálint máshova igazol, Orodán Kornél pedig sportágváltásra készül. 

A bajnokság kezdetéig még három edzőmérkőzés vár a csapatra, a Békés, a Kondoros és a Mezőmegyer is kemény erőpróbát jelent majd az U17 számára.