U19: kiütéses győzelem a DEAC otthonában

398411029-1509193499829141-2737841010731609444-n.jpg

Az Airnergy FC ellen aratott remek siker után a DEAC gárdája várt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U19-es együttesére. A vasárnapi találkozón Takács László tanítványai a Pojendán - Láposi, Berkes, Nagy Á., Hagymási (Girdan), Fehér, Nagy B. (Püski), Lőrincz K. (Györfi), Balogh, Csomos, Szabó L. (Valyuch) összeállításban léptek pályára. 

Nem sok jót ígért számunkra a találkozó első negyedórája, a hazaiak több nagy helyzetet alakítottak ki, ebben a periódusban nem igazán találtuk a játék ritmusát. A nehezebb időszak után egyre inkább feljött a gyulai gárda, ennek első jele az volt, hogy Nagy Bence a bal összekötő helyén hozta játékba Berkes Barnabást, aki remek cselt csinált, majd szabálytalankodtak vele szemben. A megítélt büntetőt Fehér Leonardó biztos lábbal értékesítette. Az egyik hazai játékos piros lapot kapott, s bár az egyetemi csapat egyenlített, a folytatás már egyértelműen az egyre jobban játszó Grosicsról szólt. Szabó Levente kiváló ütempasszával Lőrincz Krisztián lépett ki, és jobb lábbal a kapu hosszú oldalába helyezett. 

A vezetés birtokában egyre magabiztosabbá váltak a gyulai játékosok. A harmadik gól előtt Lőrincz Krisztián az alapvonalról tette vissza a labdát, Balogh Zsolt pedig a kapu rövid oldalába lőtt. Hamarosan Fehér mélységi labdájával a két védő által szorongatott Balogh Zsolt szerezte meg negyedik gólunkat. Az 5-1-es végeredményt Fehér Leonardó szép labdája után a látványos cselt bemutató, ezzel a kapust is elfektető Szabó Levente állította be.

- Gratulálok a játékosoknak, ezen a mérkőzésen megtapasztalhatták, hogy érdemes edzeni, keményen dolgozni, mert már nemcsak labdaszerzésekben és helyzetekben mérhetjük a sikert, hanem pontokban is - fogalmazott Takács László vezetőedző.