U16: magabiztos győzelemmel búcsúztak az évtől

387505549-260745059954633-7481379783956233932-n.jpg

Sima hazai sikert ígért a papírforma a szombati Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Hódmezővásárhely találkozón. Hazai pályán 9-1-es, idegenben 5-0-ás gyulai diadal született, így a Pojendán (Birtás)- Nagy Z. (Laczkó), Benedek, Nagy Zs., Pohner, Horváth (Pethő), Kánis (Molnár), Bozsányi, Moldván, Fojka, Csumpilla összeállításban pályára lépő Grosics számított a találkozó egyértelmű esélyesének. 

A vendégek jól megszervezték védekezésüket, mélyen behúzódtak a kapujuk elé, ellentámadásaik viszont kevés veszélyt jelentettek. Sokáig sikerrel védekeztek a vásárhelyiek, a grosicsos támadások ugyanis nem bírtak a megszokott átütő erővel. Az átlövések erőtlennek bizonyultak, a széleket pedig nem használtuk ki kellőképpen. A huszonnyolcadik percben jegyezhettük fel az első izgalmas lehetőséget, Nagy Zoltán passza után Fojka Mihály találta telibe a felső lécet. Hamarosan Nagy Zoltán lecsúszott beadása is a felső lécről pattant ki. A harmincnyolcadik percben viszont Bozsányi Tibor reagált jól egy felívelt labdára, és mindenkit megelőzve a kapuba helyezett. 

Alig kezdődött el a második félidő, Bozsányi Tibor és Kánis Dávid is betalált. A negyedik gólt bő egy óra játék után egy huszonöt méteres bombából Nagy Zoltán érte el, majd a hajrában Fojka Mihály lőtt a léc alá egy kipattanó labdát, így alakult ki az 5-0-ás végeredmény. 

- Érezhetően szezon végi hangulatban futballoztunk, de összességében végig stabilan védekeztünk, és szereztünk öt gólt. December nyolcadikáig tartanak az edzések, utána szünet következik, és csak január közepén találkozunk, de mindenki kap feladatot erre az időszakra is - értékelt Bali István vezetőedző.