Gómanék a Gyopáros Kupán is remekeltek szegedi színekben

A Szeged2011 szakmai vezetés úgy ítélte meg, hogy jól illeszkedik a felkészülési menetrendbe, ezért a csapat pályára lépett a Gyopáros Kupán. Az Orosházán rendezett teremtornán a szegedi egylet - ezúttal is négy gyulai akadémistát bevetve - végül bronzérmes lett, ráadásul Zseljko Belecsan nagyszerű produkciójával a legjobb kapus díját is hazavitte.

Egy nappal a Baja elleni edzőmeccs után (4-1) ismét pályán volt a Szeged2011, igaz, ezúttal teremben labdáztak a kék-feketék. Jóllehet a teljes keret elutazott Orosházára, Futó Tamás vezetőedző a tornán több alapemberét - Bamba, Orosz Márk, Kis Róbert, Folmer Krisztián, Radnai György - pihentette, majd két sort alakított ki. A csapatkapitány Laczkó János vezetésével a rutinosabb ötös (Laczkó, Tóth Imre, Podonyi Norbert, Geiger Norbert, Borbély Bálint) kezdett, ide általában Varga István szállt be, míg a második sorban kaptak helyet a gyulai Grosics Akadémia ifistái (Válent Krisztián, Góman János, Fluxa Dávid, Rézműves Rajmund, Guzsik Richárd), a rutintalanság dacára mégis hajszál választotta el a döntőtől az együttest.

A fináléba jutásért ugyanis a Békéscsabával szemben csak hétméteresekkel maradtak alul Laczkóék, ráadásul úgy, hogy a csabaiak első három büntetőjét Belecsan hárította. Persze, nem csak ezért, hanem a tornán mutatott parádés produkciójáért kapta a Szeged2011 játékosa a legjobb kapus díját, míg a csapat a bronzérmet vihette haza, amivel nem kell szégyenkezni. Miként a gyulai Grosics Akadémia játékosinak a tudásával és hozzáállásával sem, mindez Futó Tamás vezetőedző értékeléséből is kiderül. "A torna nagyszerű hét végi program volt számunkra, ami jól szolgálta a felkészülésünket. Jó néhány alapjátékosunkat az előző napi edzőmeccs után pihentettem, no meg kíváncsi voltam a gyulai akadémián szereplő fiataljainkra is, hogy a teremben miként állják meg a helyüket. Nos, ezúttal sem kellett csalatkoznom bennük, a mentalitásuk ismét remek volt, a rövidpasszos játékban ugyancsak jól teljesítettek, mindez persze igaz a rutinosabb futballistáinkra is. Kis szerencsével a döntőbe juthattunk volna, ennek érdekében kapusunk, Belecsan mindent megtett, ám ezúttal sem az eredmény volt a legfontosabb számunkra. A tornán való szereplésünk a fő célt elérte, senki sem sérült meg és futballoztunk egy jót."

A Szeged 2011 eredményei:
Orosháza - Szeged 2-1
Gólszerzőnk: Góman
Szeged - Makó 1-0
Gólszerzőnk: Góman
Békéscsaba - Szeged 1-1 (hétméteresekkel 4-3)
Gólszerzőnk: Tóth I.

A 3. helyért játszot mnérkőzésen:
Orosházi Rákóczi - Szeged 0-4
Gólszerzőink: Geiger, Góman, Fluxa, Rézműves
A torna végeredménye:
1. Orosháza
2. Békéscsaba
3. Szeged
4. Orosházi Rákóczi
5. Gyula
6. Makó