Általános 2022. 09. 17. szombat, 14:33
nagyakos.jpg
A mezőnyt száz százalékos teljesítménnyel, és imponáló, 16-0-ás gólkülönbséggel vezető Csepel látogatott szombaton Gyulára. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia fürdővárosi együttese a Kalmár - Nagy, Lőrincz K., Varga (Bozsányi), Orodán (Csorba), Püski, Gémes, Kovács Á., Lőrincz J. (Kovács-Kulcsár), Juhász (Birtás), Schneider összeállításban lépett pályára.

Rosszabbul aligha kezdődhetett volna a találkozó, Kalmár Milán a második percben a büntető területen kívül kézzel ért a labdához, így piros lapot kapott, vagyis szinte a teljes mérkőzést emberhátrányban játszottuk. Ennek ellenére sokáig jól tartották magukat a fiúk, de a félidő derekán beindult a csepeli gólgyár, igaz ehhez a mi hibáink is kellettek. Két alkalommal kapushiba, egyszer pedig a védelem késlekedése vezetett a vendég gólig. Mezőnyben az emberhátrány ellenére sem volt nagy különbség a két gárda között. 

A második félidőben is a védekezésre összpontosított a Grosics, igaz, egyre többször jutottak el a fiúk az ellenfél kapujáig. Az 51. percben Nagy Ákos labdájával Kovács-Kulcsár Ákos lépett ki, és a kapus mellett a hálóba helyezett. Akár szorosabbá is válhatott volna a találkozó, de végül a 77. percben a csepeliek állították be a végeredményt. A fővárosi alakulat 4-1-es sikerével elvitte a három pontot Gyuláról, a Grosics viszont tisztességgel helytállt, más kérdés, mi lett volna akkor, ha a meccset nem emberhátrányban futballozza végig a csapat.

- Nyolcvannyolc percet játszottunk emberhátrányban, mégis reálisabb lett volna a döntetlen. A kiállítás után visszaálltunk védekezni, csapatszinten ez jól is működött, de egyéni hibák miatt gólokat kaptunk. Ami jó, hogy az ellenfél fizikailag nem múlt felül minket, és a nehézségek ellenére sem játszottunk alárendelt szerepet - nyilatkozott Kovács Imre vezetőedző.

A képen Nagy Ákos, aki hasznos tagja volt a csapatnak, sok labdát szerzett.