Általános 2022. 07. 23. szombat, 14:13
20220718-155749.jpg
A Csongrád-Csanád megyei Apátfalván kezdte pályafutását a 2006-os születésű Szabó Levente, aki a tavalyi szezonban igazolt Gyulára. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia színeiben az U17-es gárda alapemberévé vált, huszonegy meccsen lépett pályára, a Hódmezővásárhely és a Tiszakécske ellen gólt is szerzett.

- Összességében nem zártunk rossz évet, persze az elején nem voltunk igazán összeszokva, és ez meglátszott a játékon. Az idő múlásával egyre inkább összecsiszolódtunk. Bár a tavalyi U17-ből csak heten maradtunk, biztos vagyok benne, hogy lesz nyoma a pályán annak, hogy mi már jobban ismerjük egymást - fogalmazott Szabó Levente, aki szerint Takács László kezei alatt minden szempontból sokat fejlődött az elmúlt egy évben. - Sokkal jobb lett az erőnlétem, de technikai, taktikai téren is sikerült előrébb lépnem - mondta. Levente kitért arra, hogy a tanulást is fontosnak tartja, a futball mellett igyekszik arra is összpontosítani. Úgy látja, az akadémia-iskola-kollégium hármas jól kiegészíti egymást, külön kiemelte, hogy a kollégiumban minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy a másik két helyszínen jól tudjanak teljesíteni. 

A bajnokság hivatalos sorsolása még nem készült el, de az biztos, hogy az U17 is sok edzőmérkőzést játszik a júliusi-augusztusi időszakban.