Általános 2022. 07. 22. péntek, 12:57
vantara-zoltan.jpg
Erős terhelés vár a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U19-es együttesére. Az edzések hétfőn kezdődtek, az első napok a felmérésekkel, a ráhangolódással és sok futással teltek. A tréningeken egyelőre tizennyolcan vesznek részt, néhányan még nem kezdték meg a munkát, ketten sérültek, és még a jövő héten is érkeznek próbajátékosok. Vantara Zoltán vezetőedző azt mondta, a látottak alapján pozitívak a tapasztalatai.

- Jók az első benyomásaim, van a csapatnak egy hét-nyolc tagú magja, mely már most kimondottan jól teljesít. A játékosok fegyelmezettek, nincs széthúzás, jó a fiúk hozzáállása. Erre a következő hetekben szükség is lesz, mert kemény munka vár ránk - mondta Vantara Zoltán, aki leginkább a négy-négy-kettes felállásban gondolkodik. 

Az előttünk álló nyolc nap alatt négy edzőmérkőzést is játszik a csapat, kivétel nélkül felnőtt együttesek ellen. Szombaton az akadémiára költöző Végegyháza, hétfőn a Mezőmegyer, szerdán újra a Végegyháza, majd szombaton a Sarkad ellen mutathatják meg a fiúk, mire képesek. Ezek a találkozók szakmai szempontból is hasznosak lesznek, hiszen minél előbb meg kell találni a játékosok helyét. Az pedig, hogy ki milyen poszton a leghatékonyabb, leginkább játék közben derülhet ki.