Általános 2022. 06. 26. vasárnap, 12:25
dsc-0050.jpg

Tizenhét győzelem mellett két alkalommal játszott döntetlent, hétszer pedig vereséget szenvedett a mögöttünk hagyott bajnoki évben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U14-es együttese. Mindez azt jelentette, hogy a gárda a megszerzett ötödik hellyel teljesítette az előzetes célkitűzést. Bár nem az eredmény és a győzelmek számának növelése volt a legfontosabb, a tavasszal lejátszott találkozókon két minimális különbségű vereség mellett egyszer játszott döntetlent a gárda, vagyis ilyen szempontból is javult a teljesítménye.

- A legfontosabb az volt, hogy a 2009-es születésű játékosok alkalmazkodjanak a nagypályás bajnokság követelményeihez, a csapat pedig végezzen az első ötben. Ez teljesen reális célkitűzés volt, és az ötödik hely megszerzésével el is értük. A teljes képhez hozzátartozik az is, hogy a 2008-as játékosok kettős terhelésnek voltak kitéve, ennek fényében különösen értékes az az eredmény, amit elértünk - mondta Bali István vezetőedző. 

A regionális, dél-keleti bajnokság a szakember meglátása szerint többségében erős, jól felkészített csapatokból állt, ezért is értékes a gyulai fiúk teljesítménye. Mindez bizakodásra adhat okot a jövőt illetően. 

- Fárasztó időszakot hagytunk magunk mögött, viszont a gyerekek mentálisan, fizikailag és taktikai szempontból is nagyon sokat fejlődtek. A 2009-esek alapemberekké nőtték ki magukat, a 2008-asok pedig azt is megmutatták, hogy korosztályukban a jobb játékosok közé tartoznak - hangsúlyozta Bali István.

Fotó forrása: Kiss Zsolt