Általános 2022. 06. 19. vasárnap, 12:40
grosics15.jpeg
Nagyon kemény éven van túl a Szeged-Csanád-Grosics Akadémia gyulai, U15-ös csapata. A gárda tagjai a regionális, kiemelt keleti bajnokságban szerezhettek olyan tapasztalatokat, melyek később nagy hasznukra lehetnek.

Sikerült megcsinálni az alapvető feladatot, vagyis a bentmaradást, utólag visszatekintve pedig más, reális célt aligha lehetett volna kitűzni a Vantara Zoltán vezette korosztály számára. A Grosics úgy végzett a tizennégy csapatos bajnokság tizenharmadik helyén, hogy ősszel és tavasszal is két-két győzelmet aratott. A két szezon között a látszat ellenére nagy volt a különbség. 

- Míg ősszel jóval stabilabban játszottunk és sokszor csak óriási egyéni hibák miatt kaptunk gólokat, addig tavasszal csapatszinten teljesítettünk gyengébben. A ősz folyamán prioritást élvezett a csapat az U14-el szemben, a fiatalabb korosztály legjobb játékosai az U15-ös bajnokságban játszottak két félidőt, sajátjukban pedig egyet. Ezt tavasszal a vezetőséggel megbeszélve megfordítottuk. Így több olyan játékos is sokat volt pályán, aki ősszel még csak peremember volt. A másik ok az, hogy télen és a bajnokság közben több alapember is eligazolt vagy egyszerűen abbahagyták, a helyettük érkezők pedig nem tudták egyik napról a másikra felvenni ennek az osztálynak a ritmusát - mondta Vantara Zoltán vezetőedző. 

Az egész szezonban huszonnyolc játékos lépett pályára, közülük mindössze ketten voltak 2009-es születésűek. Mellettük tizennégy 2008-as és tizenkét 2007-es fiatal lépett pályára, tehát túlzás nélkül kijelenthető, hogy már csak ezért sem volt könnyű dolguk a fiúknak, ugyanakkor az idősebb játékosokból álló ellenfelekkel szemben értékes tapasztalatokat szerezhettek. 

- Egy rendkívül nehéz év áll mögöttünk. Gyakorlatilag egy évvel fiatalabb játékosokkal sikerült kiharcolni a bentmaradást egy komoly bajnokságban. Egyénileg sokat fejlődtek a játékosok, amit mi sem bizonyít jobban, hogy több játékos iránt is érdeklődnek magasabb osztályú egyesületek. Másodsorban pedig a 2008-as játékosok a saját bőrükön tapasztalták mi vár rájuk a következő idényben, ami Bali István vezetésével július 18-án kezdődik! - fogalmazott Vantara Zoltán.