Általános 2021. 09. 11. szombat, 21:28
u17.jpg

Két vereség után szombaton a DAFC-Bordány ellen javíthatott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U17-es csapata. Takács László a morál javítása érdekében a csapat összetételén is változtatott, így a Grosics a Valaczkai - Stir, Deme, Szabó L., Szabó Á., Zelicskovics, Pikó, Cseri R. (Horváth), Téglás (Nagy), Fehér, László összeállításban küzdött meg a vendég gárdával. Rosszabbul aligha indulhatott volna a meccs, hiszen a negyedik percben egy véleményes büntetőnek köszönhetően már hátrányban futballoztunk. A folytatásban azonban egyre inkább megmutatkozott a fiúk tartása, s bár a szünetben még a vendégek vezettek, a második félidőben jött a fordulat. 

A 48. percben a csereként a szünetben beálló Horváth Márkó egy szélen induló támadás végén passzolta el a kapus mellett a labdát. A 81. minutumban Pikó Raul szerzett labdát, majd a kapust is kicselezve érte el a győzelmet jelentő találatot. A vége 2-1 lett a Grosics javára, de a második félidőben látottak alapján nagyobb is lehetett volna a különbség a két együttes között.

- Gratulálok a csapatnak! A játékosok megmutatták, hogy jó hozzáállással, fegyelmezetten és bátran is képesek futballozni - mondta Takács László vezetőedző.