Általános 2021. 09. 11. szombat, 21:27

A BVSC és a Kecskemét ellen is győzött az eddigi két fordulóban az Eger, így nem várt könnyű meccs a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U15-ös együttesére a kiemelt, keleti bajnokságban. Ennek ellenére kicsit saját magát verte meg a Horváth - Gémes (Kovács Zs.), Mohácsi, Lázár (Varga), Orodán (Huber), Kovács-Kulcsár (Lovas), Susánszky, Petka, Farkas, Csumpilla, Kovács Z. (Kovács Á.) összeállítású egység. A pénteki bajnoki hatodik percében már az ellenfélnél volt az előny, a szünetig három gólt is szerzett az Eger. A vendégek érdemeiből mit sem von le, számunkra viszont tanulságos, hogy mindhárom találat viszonylag könnyen elkerülhető lett volna. Sebeinkre Kovács-Kulcsár Ákos 39. percben, büntetőből szerzett találata jelentett gyógyírt. 

A második félidőben jóval stabilabbá vált a védekezésünk, ebben elévülhetetlen érdemei voltak a Petka-Csumpilla belső védő párosnak. Ebben a játékrészben teljesen kiegyenlítetté vált a küzdelem, helyzetek mindkét oldalon adódtak. Csak éppen amíg a mieink kimaradtak, a vendégek egy lecsúszott beadása a kapuba hullott, így végül 4-1-re nyertek.

- Elemi hibákból kaptuk a gólokat az első félidőben, a második játékrészben viszont egyenrangú partnerei voltunk az erősebb ellenfélnek. Számunkra ez most egy tanulási folyamat, melynek előbb-utóbb meg lesz az eredménye. Biztató, hogy az akarati tényezővel most sem volt semmi gond - nyilatkozott Vantara Zoltán vezetőedző.